Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hagyj üzenetet az uzsis dobozban - a gyermeked imádni fogja!

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 3. | Frissítve: 2020. október 4.

Forrás: babaszoba.hu

Firkák, viccek, kedves üzenetek a tízórais dobozban, amik garantáltan mosolyt csalnak a gyermeked arcára!

Hagyj üzenetet az uzsis dobozban - a gyermeked imádni fogja!
Ha a gyermek iskolás, napi 8 órán keresztül biztosan külön vagytok egymástól - ez pedig a legtöbb szülő számára szívszorító gondolat! Ha kedves jegyzeteket hagysz a tízórais dobozában, azzal nap közben is emlékeztetheted rá, mennyire szereted. Az uzsis doboz üzeneteknek is megvan ám a technikája, segítünk, mivel próbálkozhatsz!

Miért is olyan jó a jegyzet?

Azt már kutatások is alátámasztották, hogy a pozitív megerősítés kiváló módja az önértékelés és a teljesítmény növelésének - erre pedig kiváló lehet a tízórai mellett hagyott jegyzet. Ha a gyermeked nem is számít rá, hogy ilyesmit talál az uzsonnás dobozban, akkor a meglepetés ereje miatt ez még nagyobb öröm lehet. Hidd el, az érte tett extra erőfeszítést biztosan értékelni fogja a csemete, és csodás gyerekkori emlékei lesznek az üzenetek miatt is. Sőt, ha hosszabb üzenetet írsz, amit akár tízórai közben ő maga is megválaszolhat, akkor még te is kaphatsz vissza levélkéket! A lényeg: légy minél kreatívabb!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

When you know tomorrow?s going to be hard for her after 6 weeks off and she has a new teacher ? #rockyear2 #lunchboxnotes #wordsofwisdom

Laura (@lauraargylebowns) által megosztott bejegyzés,

Ezek a legjobb üzenetek

Állati formák: egy egyszerű post-it megteszi, ha az üzenetekről van szó, de sokkal szórakoztatóbb, ha időnként egy kedves állatformán hagyod a napi jegyzetet. Legyen az zsiráf, oroszlán, kutya, a gyermeked imádni fogja!
Humoros gyerekeknek: keresgélj néhány gyerekeknek való viccet, és lemosható filccel írj ezekből mindig egyet-egyet az uzsisdobozra. Ha inkább vizuális típus a gyermeked, akkor készíthetsz neki egy szórakoztató rajzocskát is.
Emlékeztesd valami jó dologra: közösen nevettetek valamin a vacsorán? Nyáron megesett veletek egy szuper kaland? Időnként írhatsz egy hosszabb üzenetet, amiben emlékezteted ezekre, hiszen a nosztalgia a kisebb gyerekeket is pozitívan feltölti, és a kötődést is erősíti köztetek.
Folytatásos történet: egy igazi kis "szappanoperát" is írhatsz a gyermekednek, ha olyan történetbe fogsz, amiből mindig csak egy epizódot kap meg, így másnap már alig várja, hogy jöjjön a folytatás! Írj valami olyanról, amit szeret, például a kedvenc zenekaráról.
Bátorító jegyzetek: ha tudod, hogy valami miatt éppen ideges a gyereked, akkor hagyj neki bátorító üzeneteket, mint például azt, hogy tudom, hogy szuper lesz a matek dogád, vagy nagyon ügyes leszel a talajtorna gyakorlatokban!
Játékos kedvűeknek: ha a gyermeked imádja a rejtvényeket, játékokat, akkor készíthetsz neki labirintust, szókeresőt, keresztrejtvényt is, amit ebéd közben megfejthet.
Azért szeretlek, mert: időnként mindenkinek jól esik, ha emlékeztetik őket a különleges, jó tulajdonságaikra, és arra, hogy ezek nagyon szerethetőek. Hagyj üzenetet a gyermeked dobozában arról, mit szeretsz benne. Nem kell egyszerre az egész listát felsorolnod, elég mindig csak egy-egy pontot.
Verselj: a gyerekek szeretik a humoros versecskéket, ezért ha szívesen írsz költeményeket, akkor az uzsidoboz ehhez szuper felület. Lehet haiku, vicces versecske, vagy szívhezszóló, ha pedig van esetleg kedvenc gyerekeknek szóló költője, akkor tőle is másolhatsz néha egy-egy verset.
Rajzold meg a kedvenc figuráit: rajzfilmhősöket, videójáték figurákat szinte minden gyermek kedvel, így amelyikért a tiéd rajong, azt rajzold meg neki. Ha esetleg nem vagy ebben annyira ügyes, nyomtass neki apró színezőt a kedvencéről.
Kincsvadászat: a gyerekek imádják a kincsvadászatot, ezért tervezhetsz egész hétre szólót ezekből a játékokból is. Mindig rejts el egy nyomot az uzsidobozban, ami egy otthoni jelhez viszi majd, ami kapcsolódik a következő napi nyomhoz is. Ha mindent összegyűjtött hét végére, pénteken megtalálja az apró ajándékát.
Motivációs üzenetek: ha gyermekednek lesz egy nagyobb sporteseménye, amelyen részt vesz játékosként, válassz egy idézetet arról, hogy minden részvétel számít, és nem szabad csüggedni akkor sem, ha nem nyerünk. De önbizalomnövelő, elgondolkodtató idézeteket is választhatsz, ha már nagyobb a csemetéd.
Hálalista: időnként érdemes 1-1 olyan listát becsempészned a dobozba, ami csak számozásból áll, és egy olyan kérdésből, hogy miért vagyok hálás mostanában. Ezzel arra ösztönzöd a gyermeked, hogy írjon 1-3-5 olyan dolgot, amivel elégedett mostanában.
Lepd meg egy fotóval: egy családi képet, nyaralásos fotót, a barátaival töltött közös programokról szóló fényképet is tehetsz időnként a dobozba, a hátulján egy kedves, személyes üzenettel.
Különleges szalvéták: ha szereti a gyermeked a mintás szalvétákat, akkor érdemes begyűjtened ezekből több félét, így az uzsi mellé mindig csomagolhatsz egy újabb különleges darabot, amire írhatod az üzenetedet is.
Matricák: a kisebb gyerekeke a matricák nagy rajongói, ezért az üzeneted mellé csempészhetsz ezekből is egyet. Bátorítsd a gyermekedet arra, hogy időnként ragasszon ezekből egyet-egyet a barátai füzetére, könyvére, mint egy spontán kedves cselekedet.
Nem számít, mit írsz vagy rajzolsz, a lényeg, hogy az üzeneted szívből jöjjön - ezt a gyermeked is meg fogja érezni, és ez erősíti majd az önbizalmát, a kapcsolatotokat, és csodás gyerekkori emlékei lesznek ezek az üzenetek is!
(VIA)
Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék