Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ha tévé van a gyerek szobájában, elhízhat

Szerző: Babaszoba.hu

2017. október 10. | Frissítve: 2017. október 12.

Forrás: Medipress

Azok a gyerekek, akiknek hálószobájában tévé van, nagyobb eséllyel lesznek túlsúlyosak, mint tévé nélküli szobában élő kortársaik.

Ha tévé van a gyerek szobájában, elhízhat

Az Iowa State University munkatársai szerint nem csak a hétévesek haskörfogatát teszi tönkre a tévével felszerelt szoba, de ráadásul ezek a gyerekek még az iskolában is rosszabbul teljesítenek. Ez már csak azért is aggályos, mert egy friss kutatás szerint az amerikai gyerekek mintegy felének van tévéje a szobájában hétéves korára.
Az anyagot Douglas Gentile professzor a Developmental Psychology című szaklapban publikálta, ahol arra is felszólította a szülőket, hogy lehetőleg ne tartsanak tévét a gyerekszobában, ha nem szeretnék, hogy a csemete elhízzon, és minden idejét a képernyő előtt töltse ahelyett, hogy olvasna vagy tanulna.
"További probléma, hogy a 24 órás tévéhasználatot a szülő képtelen ellenőrizni, márpedig valószínű, hogy nem oktató programokat és ismeretterjesztő sorozatokat néz a legtöbb gyerek. Nem véletlen, hogy ezek gyerekek gyakran agresszívebbek is kortársaiknál" - mondja Gentile, aki kutatása során több mint 5 ezer gyereket vizsgál meg munkatársaival.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék