Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ha kontaktlencséd van, ezekre nagyon vigyázz

Címkék:

kontaktlencse

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 26. | Frissítve: 2018. december 2.

Forrás: Medipress

A kontaktlencse által okozott fertőzések ötöde maradandó károsodást okoz a szemnek. Ezek a problémák minden esetben a nem megfelelő higiénés körülmények és a lustaság miatt következnek be, s többnyire egyszerűen elkerülhetők volnának.

Ha kontaktlencséd van, ezekre nagyon vigyázz

Egy friss amerikai kutatás szerint a kontaktlencse által okozott szemfertőzések ötöde károsodáshoz vezet. Az évi 1075 fertőzés több mint negyede a figyelmeztetések ellenére a kontaktlencsét viselő személy rossz higiénés körülményeiből és lustaságából fakad.
Ezek között az aggasztó problémák között szerepel az, ha valaki kontaktlencsében alszik, ami a fertőzések kockázatát nyolcszorosára növeli, de az is problémát jelent, ha tovább viseli az ember a lencsét a megengedettnél. További probléma, ha valaki csapvízzel tisztítja a lencsét, illetve abban úszik.
Michael Belch, az amerikai CDCD munkatársa hangsúlyozta, hogy a kontaktlencse egy biztonságos és hatékony formája a látáskorrekciónak, amennyiben megfelelően használjuk, de a nem megfelelő alkalmazás akár vakságot is okozhat egyes esetekben.
A szakember szerint ugyan kevesen vannak, akik súlyos problémákkal kényszerülnek szembenézni a kontaktlencse nem megfelelő használata miatt, ez ugyanakkor mindenki számára figyelmeztetést jelent, hogy jobban ügyeljen a megfelelő higiéniára és az alapszabályok betartására.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék