Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ha a szülők hamar elválnak, a gyerek később házasodik?

Szerző: Babaszoba.hu

2016. július 26. | Frissítve: 2016. július 31.

Forrás: Medipress

A korán házasodott anyák gyerekeinek házassággal kapcsolatos elvárásait nagy mértékben befolyásolja a tény, hogy a szüleik elváltak-e vagy még együtt vannak - derül ki egy friss felmérésből.

Ha a szülők hamar elválnak, a gyerek később házasodik?

Az Egyesült Államokban a házasságok mintegy 40-50 százaléka válással végződik, az újraházasodók körében a válás kockázata már 60 százalékos. Noha az Ohioi Egyetem kutatása szerint a gyerekek hajlamosak korán házasodni, ha az édesanyjuk is korán ment férjhez, a helyzet egészen más akkor, ha a szülők már elváltak.
A kutatásban olyan résztvevőket interjúvoltak meg 1979-től kezdődően, akik 1957 és 1964 között születtek, és az interjú készültekor 14 és 22 év közöttiek voltak. A kutatásban összesen 2581 anya és 3914 gyerek vett részt.
Egyértelműen kiderült, hogy ha az anyák korán házasodtak és házasságban is maradtak, a gyerekeik a 10-es éveik végén és a 20-as éveik elején örömmel léptek maguk is házasságra. Ehhez képest azoknak az anyáknak a gyerekei, akik fiatalon mentek férjhez, de el is váltak, nem zárták ki ugyan a házasság lehetőségét, de inkább későbbre halasztották a döntést.
A Journal of Family Psychology című szaklapban publikált kutatás szerint a gyerekekre egyértelműen nagy hatással van a szülők válása, emiatt úgy érzik, ők maguk később szeretnének csak ilyen mértékben elköteleződni.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék