Gyerek

Gyümölcslé a gyerekeknek? Napi egy rendben van!

A gyermekorvosok egy ideje már felhívták a figyelmet arra, hogy a gyümölcslé is oka lehet annak, hogy a gyerekek egyre híznak és egyre több a túlsúlyos gyerek, de egy friss kutatás szerint a mértékletes fogyasztás nem okoz problémát.
2017. Március 29.

„A kutatás azt mutatja, hogy semmi sem bizonyítja, hogy napi egy adag gyümölcslé gondot okozna, amennyiben 100 százalékos gyümölcsléről van szó” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Brandon Auerbach, a University of Washington munkatársa.

A szakemberek összesen nyolc korábbi kutatás eredményét vetették össze, összesen így 34 ezer hat éven aluli gyerek adatait vizsgálta a gyümölcsléfogyasztás testsúlyra gyakorolt hatásának tükrében.

Azok a hat éven aluli gyerekek, akik napi egy adag gyümölcslevet megittak, híztak ugyan egy kicsit, de évi egy fontnál (kb. fél kilogramm) kevesebb súlytöbbletről van szó, ami nem nevezhető kórosnak. A hat és 18 év közötti gyerekek gyümölcsléfogyasztása nem befolyásolta a súlyukat.

Mint kiderült, a kisgyerekek főként az almalevet szeretik, míg a nagyobbak a narancslevet. A szakemberek szerint ezek mindegyike mértékkel napi szinten fogyasztható, főként, ha 100 százalékos gyümölcsléről van szó, ami bőségesen tartalmaz vitamint.

Kapcsolódó cikkeink:

A gyümölcsöt, vagy a levét adjam?

Éltető víz, lédús gyümölcs

Forrás: Medipress