Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gyorsítsd a gyógyulást probiotikummal!

Szerző: Kéky Kira (szerk)

2010. szeptember 24. | Frissítve: 2015. november 18.

Forrás: HáziPatika.com

Ma már nagyon sokféle probiotikum kapható, attól függően érdemes választanunk, hogy egészségmegőrzés-e a célunk, esetleg megelőzés, vagy a gyógyításban szeretnénk segítséget kapni.

Erősíti az immunrendszert, antibiotikumszerű anyagokat termel, csökkenti a betegség utáni bágyadtságot a probiotikum, ezért érdemes ezzel is segíteni a szervezetnek, hogy minél gyorsabban kilábaljon egy betegségből.

Mivel az immunrendszerünk körülbelül 70 százaléka a bélrendszerünkben dolgozik, ezért nagyon jól jön a szervezetnek a segítség, ha meg kell küzdenie egy betolakodóval. A probiotikumok kommunikálnak a nyiroksejtekkel, segítik azok érését, illetve K-vitamint, B-vitamint termelnek.

Az antibiotikumok a bélben való felszívódásig pusztítanak helyben, a belekben. Probiotikumot a felszívódás után érdemes bevenni, ez azt jelenti, hogy 2-3 órával az antibiotikum után. Ha előbb vesszük be, akkor az antibiotikum a frissen bevett probiotikumokat is megsemmisíti. A probiotikumszedést az antibiotikumkúra után még egy hétig érdemes folytatni!
Míg a probiotikumot tartalmazó joghurtok funkcionális élelmiszereknek számítanak és inkább az egészséges életvitelben, egészséges táplálkozásban segítenek, addig egyes táplálék kiegészítők már nagyobb csíraszámban tartalmaznak probiotikumtörzseket.

Segíthet a probiotikum


Ha azonban valaki egy betegségből való kilábaláshoz kéri probiotikum segítségét, akkor a gyógyszerként törzskönyvezettek közül érdemes választani (ezek is vény nélkül kaphatóak.) Ezeknél nagyon magas a csíraszám és céljuk, hogy az antibiotikumok miatt megsérült bélflórát helyreállítsák.

Az antibiotikumok segítenek a szervezetnek abban, hogy a betegséget okozó baktériumokat elpusztítsa - ám ez azzal jár együtt, hogy hasznos baktériumok is elpusztulnak bennünk. Ezek visszatelepítésében segítenek a probiotikumok, illetve egyszerűen elfoglalják az emésztőrendszerben a káros baktériumok elől a helyet, így azok kevésbé tudnak ott megtelepedni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Bethesda: több, mint gyermekkórház (X)

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben gyógyítanak. Ez a Bethesda.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék