Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gyermekverésre buzdítás miatt jelentették fel Liptai Claudia műsorát

Szerző: Babaszoba.hu

2017. december 15.

Forrás: 24.hu

Sokan felháborodtak a TV2-s Appra magyar!első adásában elhangzottakon, amit többen is úgy értelmeztek, hogy gyerekverésre buzdít. A Párbeszéd fel is jelentette a TV2-t.

Gyereket megütni tilos!
Liptai Claudia vezeti az TV2-es Appra magyar! c. műsort, amelyben celebek válaszolgatnak kérdésekre, a nézők pedig mobilalkalmazásokkal eldöntheti, hogy a felkínált válaszlehetőségek közül melyikkel ért egyet. Így szólt a kérdés és a válaszok, amelyek többeket felháborítottak:
Ön szerint adhat egy pofont a szülő a gyerekének?
A: Igen, nekem se lett bajom a pofonoktól
B: Igen, de csak nagyon indokolt esetben
C: Nem, tilos megpofozni a gyereket
A Párbeszéd szerint a műsorban arra bíztatták a nézőket, hogy nyugodtan lehet gyereket verni, ezért a Médiatanácshoz fordultak. Közleményükben ezt írják: Tudjuk, hogy ebben az országban minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, ahol az apja verte az anyját és évente több ezer gyermek válik súlyosan veszélyeztetetté a bántalmazások miatt. Ezek az esetek pedig mind rávilágítanak arra, hogy a kormány teljesen lerohasztotta a gyermekvédelmi ellátást, a jelzőrendszer működésképtelen, a bántalmazások jelentős része ezért ki sem derül.
Álláspontunk szerint a műsor kimeríti a Büntető Törvénykönyv vonatkozó passzusát, sérti a sajtószabadságról szóló törvényt, az ugyanis kimondja, hogy nem valósulhat meg egy műsorban bűncselekményre történő felhívás.
A műsor megszólaltatta Jávori Ildikó "pszichopedagógus" is, aki azt mondta, hogy természetesen az életben vannak olyan helyzetek, amikor egy szülőnek muszáj egy darab, ritkán elcsattanó ütéssel a gyermekét figyelmeztetnie, vagy megállítani valamiben.
Az alkalmazást használók, azaz a nézők 12%-a az A, 59% a B, míg 28% a C válaszra szavazott.
Magyarországon 2005 óta tilos gyereket verni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék