Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gyerekrajzok állatait kelti életre egy apuka - Te kibírod nevetés nélkül?

Szerző: Bagaméri Viki

2021. június 11.

Forrás: babaszoba.hu

Nem, nem új állatfajokat fedezett fel az apuka, csak megmutatta, hogy néznének ki a valóságban azok az állatok, amiket a gyerekei vetettek papírra.

Tom Curtis egy brit művész, Dom és Al büszke apukája. Igazán kreatív módját választotta annak, hogyan örökítse meg a fiúk rajzait: a Things I Have Drawn nevet viselő kezdeményezése a gyermeki képzelőerőt ünnepli, lényege, hogy egy grafikai programmal valósághű állatokat hív életre, a végeredményt pedig egyszerűen képtelenség nevetés nélkül végignézni!
Miután hosszan nézegette nagyobbik fia, Dom rajzait, feltűnt neki, hogy a kisfiú az állatok arcán mindig egy oldalra rajzolja a szemeket és a szájat, ő pedig eljátszott a gondolattal, milyen lenne, ha egy nap testet öltenének azok az állatfigurák, amiket a kicsik rajzolnak? Így indult a Things I Have Drawn, amit ma már a világ minden táján ismernek és imádnak. Tom sosem hitte volna, hogy az 5 évvel ezelőtt kezdődött apa-fia játék ekkora népszerűségre tesz majd szert. Az ő gyerekei időközben kinőttek a rajzolásból, de a régi alkotásaik, a család barátainak gyerekei és a netezők csemetéi folyamatosan szolgáltatnak alanyokat Tomnak, aki így folytathatja szívderítő tevékenységét.
Tom az utóbbi időben már nem csak állatokkal foglalkozik, hanem emberrajzokat és a közlekedési eszközöket ábrázoló alkotásokat is feldolgozza, ha a szülők épp ilyeneket küldenek neki. A kreatív apuka azt mesélte, hogy bár az ő arcára is mosolyt csalnak a valósághű állatok, az ideje nagy részét koncentrációval és nem nevetgéléssel tölti alkotás közben. Ő inkább akkor látja viccesnek azokat, amikor utólag lapoz vissza az albumokban.
A Things I Have Drawn egyszerre foglalja magába az apai szeretetet és a szakmai profizmust, hiszen minden kép hosszú munkaórák gyümölcse. Curtis bevallása szerint a legnehezebb dolga a gyíkokat, kígyókat és dinoszauruszokat ábrázoló képekkel van, ezek rengeteg türelmet és aprólékosságot igényelnek, ha azt szeretné, hogy a végeredmény tökéletes legyen - márpedig ő minden rajznál erre törekszik!
A gyermeki művészet csodálatos: a kezüket a szabadság vezeti alkotás közben, és a rajzok tele vannak érzelmekkel, egészen addig, míg nem kezdenek el szabályokat követni. A Things I Have Drawn ezt szeretné visszaadni, életre keltve a legkisebbek munkáit.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék