Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gyerekéletet menthet az UNICEF új telefonos alkalmazásaMobillal az erőszak ellen

Szerző: Babaszoba.hu

2013. május 22.

Forrás: babaszoba.hu

Az UNICEF Magyar Bizottság a világon elsőként fejlesztett ki egy olyan mobiltelefonos alkalmazást, ami erőszak helyzetben azonnali segítséget nyújt a gyerekeknek.

Ha a gyereket bántják, vagy veszélyben van, egyetlen gombnyomással segítséget hívhat, vagy elküldheti GPS koordinátáit. Az alkalmazás segítségével tanácsot kérhet arra is, mit mondjon, vagy mit tegyen a gyerek, ha erőszak érte, vagy segíteni szeretne valakit, akit erőszak ért. A gyermekek az elhanyagolás, bántalmazás és erőszak leggyakoribb áldozatai, akár fizikai, akár érzelmi, lelki erőszakról van szó. Az erőszak nagyon gyakran a családon belül történik, vagy ismerősök követik el - ami különösen romboló hatású lehet.

A kisgyerekek a legvédtelenebbek ezekben a helyzetekben. Ők tudnak legkevésbé ellenállni az erőszaknak. Ők értik meg legkevésbé, hogy mi történik. Ők képesek legkevésbé védelmet kérni másoktól. A nélkülözés mellett a bántalmazás és az erőszak a gyerekek életének, jóllétének legkomolyabb veszélyeztetői.Magyarországon minden 10. gyermek veszélyben él az őt érő erőszak miatt. Minden második gyermek belekeveredett már verekedésbe az iskolájában. Minden hónapban belehal 3 gyerek az őt ért bántalmazásba. A gyermekeket ért bántalmazások közül minden második derül csak ki. A többi rejtve marad. A gyermek egyedül van, és egyedül kell megoldania a helyzetet.

Az UNICEF HelpAPP alkalmazása a gyerekek kezébe adja a segítséget. A 21. század gyermekei a digitális világ gyermekei. A legnagyobb természetességgel használják a mobiltelefonokat, számítógépeket, internetet. Ha segíteni akarunk nekik, azt a nyelvet kell megtanulnunk, amit ők beszélnek. Azokat az eszközöket kell használnunk, amelyeket ők használnak.

Az UNICEF HelpAPP mobil alkalmazás segít az erőszak helyzetek felismerésében, elkerülésében és kezelésében. Az alapvető funkciók mellett (segélyhívó, pánik gomb, helyzetjelzés) az applikációval a gyerekek elsajátíthatják az erőszakmentes megoldási módokat, rátanulhatnak a konfliktusrendezés pozitív technikáira. Az ingyenes applikáció elsőként Windows alapú mobiltelefonokra készült el, de szeptembertől már Android és IOS alapú készülékekre is le lehet tölteni azt. Az alábbi linkre kattintva bárki regisztrálhatja magát, hogy az applikáció újdonságairól időben értesítést kapjon: www.unicef.hu/helpapp

Az alakamzás használátat 10 éves kortól mondják a szakemberek, de természetesen minden olvasni tudó és okostelefonnal rendelkező gyerek tudja kezelni, mert a felülete nagyon egyszerű.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék