Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gyerekeknek szánt appot indított az egyik legnagyobb zenei streamszolgáltató

Szerző: Babaszoba.hu

2019. november 3.

Forrás: Qubit

A szolgáltatás első körben 6000 számmal indul el, először Írországban tették elérhetővé.

Gyerekeknek szánt appot indított az egyik legnagyobb zenei streamszolgáltató (Fotó: iStock)
6000 olyan, a cég kurátorai által személyesen válogatott dalt tartalmaz a Spotify Kids nevű app, amely garantáltan nem zaklatja fel a gyermekek lelkivilágát - írja a Qubit.hu. A jövőben a szolgáltató regionális válogatásokat is közre akar majd adni, illetve ahogy a gyermek nő, a szülő kiterjesztheti az elérhető számok körét is olyan előadókkal, mint Taylor Swift, Ariana Grande vagy a Bruno Mars.

A Spotify Kids dalai az alapján lettek szelektálva, hogy nem tartalmazhatnak fegyverekről vagy erőszakról szóló utalásokat, és káromkodás sem szerepelhet bennük. A szolgáltatás egyrészt azért ígéretes, mert a gyerekek maguk választhatják ki, mit szeretnének hallgatni - természetese a szigorú szelekción átesett kínálatból, emellett pedig végre nem csak az unalomig ismételt gyerekdalokat ajánlgatja majd a szülőknek a streamszolgáltató.
Az appot a cég 3 év feletti gyerekeknek ajánlja, és a dalok gondos válogatását is külön hangsúlyozta: a döntőbizottságnak ugyanis összesen száznál is több évnyi tapasztalata van a gyerekekre optimalizált tartalmak összeállításában, melyet többek között a Nickelodeonnál, a Disney-nél és a svéd közszolgálati médiánál szereztek az eddigiekben a meg nem nevezett szakértők.
A szakértők által összeállított lejátszási listákon kívül előadóra vagy számra nem lehet majd keresni, és tovább szigoríthatják a szülők a cenzúrát, ha van olyan gyerekeknek szóló dal, amit kifogásolhatónak, vagy egyszerűen csak idegesítőnek találnak. Az alkalmazás nem tartalmaz majd reklámokat, ami könnyebbséget jelent a cégnek is abból a szempontból, hogy így nem kell megfelelniük a gyerekekre vonatkozó különböző reklámtörvényeknek.
Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék