Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gyerekek nem utazhatnak a Ryanairrel?

Szerző: Vandenameele Réka

2012. január 17.

Forrás: babaszoba.hu

Nagy felháborodást keltett a múlt héten nyilvánosságra hozott információ, mely szerint a Ryanair légitársaság olyan járatokat ajánl utasainak, melyekre gyerekek nem szállhatnak fel.

A gyerekmentes járatok ötletét egy külföldön végzett tanulmány vetette fel, melyből kiderült, hogy egyes utasok a repülőjegy árának a többszörösét is hajlandóak kifizetni, amennyiben számukra valóban pihentető, például gyereksírás nélküli az utazás. A nyíltan diszkriminatív kezdeményezésről a Ryanair honlapján nem találtunk információt.

Egyébként Franciaország egyes vonathálózatain úgynevezett "családi fülkéket" alakítottak ki a vagonok végén, ahol játszósarok, dévédélejátszó segíti a kisgyerekek utazását, egyben a többi utas kényelmét és kikapcsolódását.

A Malév kommunikációs osztályának vezetője, Róna Márta így kommentálta az esetet:

- A Malév nem tervez változtatást az üzletpolitikájában. A légitársaság a nemzetközi trendnek megfelelően úgy alakította ki szolgáltatását, hogy a kisgyermekes családok számára is kényelmes legyen az utazás a Malév járatain, melyeket rendszeresen sok család vesz igénybe.
Forrás: babyfrance

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék