Gyerek

Gyerekbarát strandok a Balatonon

Mutatjuk, hogy hol lehet a legjobban strandolni a Balatonon, ahol a gyerekek és a szülők is jól érezhetik magukat.
2022. Június 03.
Kép: Romeo Reidl/Getty Images

Tudjuk, hogy gyerekkel, főleg kisgyerekkel, egészen más strandolni, és teljesen más kritériumokat vesz figyelembe az ember a megfelelő hely kiválasztásához. Utánanéztük, melyek azok a helyek, amivel nem lőhetünk mellé.

Napfény Strand, Balatonlelle

A Déli parton lévő strand nem csak azért telitalálat, mert itt biztosan sekély a víz. A homokkal feltöltött szakasz igazi tengerparti életérzést nyújt, és itt a kisgyerekek is könnyen betudnak menni a vízbe. Ha a tó nem lenne elég, van gyermekmedence és gyermekcsúszda is.

Zánkai strand

Az északi parton a Zánkai strand egy 27 ezer négyzetméteres füves szolgáltatókomplexum, ami a vasútállomásról is könnyen megközelíthető. A part mellett két homokos játszótér várja a legkisebbeket, a nagyobbakat pedig foci és kosárlabdapálya. Szezonban különböző kézműves, és sporteseményeket is tartanak a gyerekeknek.

Helikon Strand, Keszthely

A gyerekeknek külön homokos strandrészt alakítottak ki, ahol van lehetőség homokvárat építeni. Természetesen van játszótér is, valamint különböző sportolási lehetőségek. És, ami szintén fontos szempont, a strand tartogat bőven árnyas részeket, így van hova visszahúzódni a tűző napfény elől.

Platán Strand, Balatonboglár

A balatonboglári Platán strand a Balaton egyik legnagyobb és legjobban felszerelt szabadstrandja, a mintegy 600 méter hosszú partszakaszon és a hozzá kapcsolódó területen több játszótér, sportpálya, sétányok találhatóak. Külön belépővel pedig az élményfürdő is látogatható, több óriáscsúszdával és élménymedencével.

Szigligeti Strand

A Szigligeti Strandon homokos part, sekély víz és árnyék is akad jócskán, valamint étterem és bolt is üzemel, úgyhogy biztos minden megtalálható, amire a család különböző korú tagjainak szüksége lehet. Korszerű vizesblokk és öltözők is biztosítják a kényelmet. Bérelhető vízibicikli, kajak és napozóágy is.