Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fővárosi strandkörkép

Szerző: Babaszoba.hu

2016. június 17.

Forrás: Budapest.hu

Az idei szezonban is elsőként a Dagály és Palatinus Strandfürdő nyitotta meg kapuit a budapesti strandok közül. Júliusban adják át az egész évben nyitva tartó Paskál fürdőt, valamint zajlik a Palatinus fejlesztése is, amely jövőre készülhet el.

Fővárosi strandkörkép

Április 30-án megnyitott a Palatinus és a Dagály fürdő, valamint ekkor indul a Gellért fürdő hullámszolgáltatása is. A Csillaghegyi és Paskál strandok május végén, a Római strand és Pünkösdfürdő június elején nyitotta meg a szezont, amelynek vége szeptember 4-én lesz - adta hírül a főváros portálja, a budapest.hu.
Július közepére ígérik a Paskál fürdő átadását: Budapest egy újabb, egész évben nyitva tartó fürdővel gazdagodik, ahol egy közel 1.400 m2 alapterületű, új fürdőépületet alakítottak ki. Az épületet egy kb. 900 m2 területű pince és tetőterasz egészíti ki. A fedett földszinti részen tanmedence, babamedence, gyógymedence, vízi bár és kinti-benti élménymedence is lesz. Felújítják és átalakítják a stand medencéit, öltözőit is. A strand az új fürdőrészleg átadásáig 1400 Ft-os egységes jegyárral várja a látogatókat.
A Csillaghegyi strandra idén 1000 Ft-os egységes áron várják a látogatókat. A Palatinus területén is zajlik a fejlesztés: a főépületet újítják föl és a funkciókat is kibővítik.
A főváros tervei között szerepel egy alagsori wellness és fitness részleg kialakítása, a szükséges kiszolgálóterek (öltöző-, mosdó- és személyzeti területek) kiépítésével. Az épület egészét akadálymentessé kívánják alakítani. A strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az ott található, műemlékileg védett kabinokat restaurálják, a vizesblokkok átfogó felújításon esnek át.
A tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítják ki, így rossz idő esetén is tudnak programokat szervezni a gyerekeknek. A termálmedence fölé lefedést terveznek, ami a strandszezonon kívül tovább növeli a fürdőzök komfortérzetét, napsütéses időben pedig árnyékot ad. A megújult fürdő átadása 2017. második negyedévében várható.
A beruházások nem befolyásolják a strandok nyitva tartását.
Bár a Dagály strandon az úszóközpont építése miatt megszűnik a gyerek- és tanmedence, ezen a nyáron különlegességgel várják a látogatókat: hiszen mind a labdarugó Európa-bajnokság, mind az olimpia idején 12 nm-es LED falon követhetik végig a sporteseményeket, akár a hűsítő medencében ülve. Ugyanez a lehetőség várja a Széchenyi fürdőbe látogatókat is.
A nyári szezonban családi-, sport- és gyerekprogramok teszik még színesebbé a strandok életét, hiszen számos hétvégén mind a hat strandon érdekes és szórakoztató programok, aquafitness és egyéb sportolási lehetőségek is várják az érdeklődőket. Idén is megrendezik a Strandok Éjszakája, július 29-én.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék