Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Filléres gyerekjátékok mosogatókendőbőlKészíts játékot saját kezűleg!

Szerző: Rácz Anikó, A napfény illata blog írója

2015. július 14. | Frissítve: 2016. április 11.

Forrás: babaszoba.hu

Puha, színes, ollóval jól vágható és olcsó. Gondoltál már a mosogatókendőre, mint kreatív alapanyagra?

A mosogatókendő kicsit olyan, mint a dekorgumi, ugyanakkor, ha vízbe tesszük még puhábbá, színesebbé válik, és szuper fejlesztőjátékokat készíthetünk belőle.
Például fűzős játékot, ami rengeteg területet fejleszt, finommotorikát, térérzékelést, kreativitást, de a legjobb benne, hogy olyan szórakoztató játék a fűzés.


Amire szükséged lesz:
 • Színes mosogatókendő (150-250 Ft)
 • Lyukasztó, olló
 • Cipőfűző
Ollóval vágjuk ki a fa sablont és a gyümölcsöket. A gyümölcsökre készítsük el a lyukakat, majd rendezzük el ezeket a fán, és jelöljük be a lyukakat a fa formán is.


Lyukasszuk ki, majd jöhet a fűzőcskézés.


Készítettem egy süni sablont is, az ő tüskéire fűzhetjük a gyümölcsöket. Ami nagyon jó, hogy be lehet vinni a kádba is, és ott kipróbálni a fűzést. (A sablon letölthető ITT.)

TIPP: ha egy cipő alakot vágunk ki, lehet vele gyakorolni a cipőfűzést, a cipő megkötését. Leendő elsősöknek, ovisoknak kiváló.

A kis maradékokból készülhet lánc is, ezeket háromszög, négyszög, kör alakra vághatjuk, majd a közepét kilyukasztva már kezdődhet is a játék.


A mosogatókendőből szuper vizes labdát készíthetünk. Elég egy kisebb medence, vagy egy kád az udvarra, játszótérre, és mehet a hűsítő játék.Vágjunk ki a mosogatókendőből 9*1,5 cm-es csíkokat. Kb. 16 db kell egy labda elkészítéséhez.


Fogjuk össze a csíkokat, majd egy kicsit tekerjünk rajta egy keveset, majd egy damillal, vagy fogselyemmel kössük meg középen, jó szorosan. Úgy a legkönnyebb megkötni, ha előtte bevizezzük.


TIPP: a vizes labdával készülhetnek művészi alkotások is. Csak márts be a labdacs egyik felét festékbe, majd nyomdázz vele papírra, textilre. Bevállalós anyukák kipróbálhatják ezt úgy is, hogy kifeszítenek a kertben egy nagy lepedőt, majd lehet a festékes mosogatókendővel dobálni azt.


És persze, lehet vele mosogatni is! Mert egy jó kis mosogatásnál nincs is jobb fejlesztőjáték a gyereknek! Életkortól függően elmoshat műanyag edényeket, a műanyag játékait, de ha már idősebb a gyerkőc, akár az edényeket, tányérokat, poharakat is (persze eleinte egy csöpp felügyelettel).

Kellemes időöltést!

A szerző "A napfény illata" címmel népszerű blogot vezet, de megtalálod a Facebookon is


Kapcsolódó cikkeink:
 • Ujjnyomda - Játék kézzel-lábbal
 • Arcfesték házilag - Recept videóval
 • Papírguriga nyomda: nem is gondolnád, mi lehet belőle

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék