Felére csökken az üdítők cukortartalma
Szerző: Babaszoba.hu
2018. június 14.
Forrás: NOGUCHI PORTER NOVELLI
2020-ra felére csökken az alkoholmentes italok cukor- és kalóriatartalma Magyarországon. A hazai üdítőital-gyártók - a magyarországi élelmiszergyártó ágazatok közül elsőként - cukorcsökkentési vállalásokat tettek.

A Szövetségről
A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség, a magyarországi alkoholmentes italgyártók szakmai érdekvédelmi szervezete, amely a hazai ásványvíz-palackozók több mint 95 százalékát, az üdítőital- és a gyümölcslégyártók mintegy 80 százalékát képviseli. Tagvállalataink éves szinten mintegy 200 milliárd forint termelési értéket állítanak elő és közvetlenül 5.000 embert foglalkoztatnak Magyarországon.
- 2010. és 2017. között a termékek 100 milliliterre vetített átlagos cukor- és kalóriatartalma 40 százalékkal csökkent,
- 2010. és 2017. között a csökkentett kalóriatartalmú és kalóriamentes termékek aránya az összes termelt mennyiségen belül 23 százalékról 55 százalékra emelkedett.

Hozzászólások