Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fedezzük fel együtt a fővárost és környékét!

Szerző: Babaszoba.hu

2014. november 13.

Forrás: babaszoba.hu

Az ősz már csodálatos színekbe öltöztette Budapestet, és az idő sem olyan cudar, így könnyen rávehetjük a családot egy közös kirándulásra. Ha szeretnétek megismerni Európa egyik legszebb fővárosának másik arcát, akkor íme pár tipp!

Idézzük meg a mesék világát! - Pál-völgyi barlang

Felejthetetlen élmény vár az egész családra a Pál-völgyi barlangban, ahol bármikor kellemes túrát tehettek a kinti időjárástól függetlenül. Ősi kagylólenyomatokat csodálhattok meg a barlang falain, és azon se lepődjetek meg, ha gyermeketek valamelyik cseppkőben vagy sziklaalakzatban kedvenc mesehősét ismeri fel. A kalandos felfedezőtúrára azért jó melegen öltözzetek fel, hiszen egész évben 11°C körüli hőmérséklet uralkodik a barlangban.
Budapest, II. Szépvölgyi út 162.

Kirándulás vonaton - Széchenyi-hegyi gyermekvasút

A Széchenyi-hegyi gyermekvasút 11,2 km hosszú vonalán hét állomás és két táblás megállóhely található. A gyermekvasút nemcsak különleges élményt jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de egyben kiváló kirándulási és kikapcsolódási lehetőség is. Érdemes átszállni például a Zugligeti Libegőre, amely a budai hegyek egyik legérdekesebb látványossága.
Budapest, II. Hűvösvölgy

A közös kirándulás feltölti a család energiaraktárait

Teknősnézőben a Naplás-tónál

Kevesen tudják, hogy a XVI. kerületben lévő Naplás-tó, az egyetlen hazai őshonos teknősfajunk, a mocsári teknős élőhelye is. Ősszel még megcsodálható a tó, a környező láprét és a nádas, mely számos védett növény és állatfajnak ad otthont, és kirándulni hívja a fővárosi családokat. A város falain belül sohasem látható madarakat láthattok, és ha kis szerencsétek van, még egy teknőst is lencsevégre kaphattok!
Budapest, XVI. Cinkotai út - Nógrádverőce út

Látogatás a medvék birodalmába - Medveotthon, Veresegyház

Közép-Európa egyetlen medvemenhelye Veresegyház külterületén található. A rezervátumban a barna mackók mellett még farkasok is élnek. A városi állatkertekhez képest itt az állatok a természetes élőhelyükhöz hasonló környezetben otthonosan mozoghatnak, és teljesen megszokták az állandó látogatókat. Az óriási barna ragadozókat testközelből szemlélhetjük, fényképezhetjük, sőt etethetjük is. Igen, erre is van lehetőségünk, hiszen a medveotthon hatalmas fakanalai segítségével saját magunk kínálhatunk finomságokat az éhes maciknak.
Veresegyház, Patak u. 39.

Őszi séta az ország egyik legszebb parkjában - Botanikus kert, Vácrátót

Ha csak arra vágyunk, hogy a természetben, általunk még nem látott növények között sétálva feltöltődhessünk egy kicsit, akkor pakoljunk egy kis elemózsiát a hátizsákba, és irány Vácrátót! Sok olyan növényritkaságot csodálhatunk itt meg, ami az országban egyedül itt található. A minden évszakban lebilincselő látványt nyújtó kertben akár egész napos sétát is tehetünk.
Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék