Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezt jó, ha tudod, ha moziba jársz a gyerekkel

Szerző: Babaszoba.hu

2018. június 11. | Frissítve: 2019. december 16.

Forrás: mindenamihallas.hu

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy a mozikban nagy hangerőn szólnak a filmek, ami sokszor zavarja a gyerekeket. Hogyan védheted meg a hallását, ha túl hangos a film?

Ezt jó, ha tudod, ha moziba jársz a gyerekkel
A filmgyártó cégek meghatározzák a mozik a számára, hogy milyen hangosan szóljon az adott a film. Gyakran azonban a kisebb tűréshatárú embereknek vagy éppen kisgyerekeknek ez nem túl kellemes élmény. Sok esetben a 100 dB-t is elérheti a moziban a hangerő, s mint tudjuk, 80 dB felett már halláskárosító lehet a terhelés, hallásvédő eszköz nélkül 100 dB-es vagy nagyobb zajnak maximum 15 percig lehet kitéve a gyerek.
Zsarnai Gábor - aki az egyik fővárosi moziban dolgozik -, a filmek hangereje kapcsán elmondta: akusztikai felmérés és kalibrálás előzi meg a hangrendszer beüzemelését, és minden esetben van tesztvetítés is. Ha jelzik a nézők, hogy túl hangos a film, akkor utólag korrigálják a hangerőt.
Ha tehát úgy érezzük, hogy nem megfelelő a film hangereje, akkor érdemes azt jelezni, illetve a gyermeket feltétlen füldugóval, zajvédővel vigyük csak moziba. 
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék