Gyerek

Ezt a 10 dolgot csak a fiús anyák érthetik

Ha neked is fiad van, ezek közül jó pár ismerős lesz!
2022. Május 04.
Fiús anyukának lenni semmihez sem fogható érzés! (Getty Images)

Listánk természetesen csak félig komoly, könnyen megeshet ugyanis, hogy a fiús anyukák mellett a lányos anyák is találnak benne olyan pontokat, amik igazak a gyerekükre. Ennek legfőbb oka, hogy nem vagyunk egyformák, a világ pedig pont ettől olyan sokszínű! 

1) Kevesebb a fiúnév

Az anyukák, akik fiút várnak, már a babavárás hónapjaiban szembesülhetnek azzal, hogy a fiús anyukáknak bizony kevesebb választási lehetőség jut: tudtad, hogy az itthon adható 4412 utónév közül 1902 adható fiúknak, míg a lányos anyukák 2510 keresztnévből választhatnak (a 2022. április 1-i adatok szerint)?

2) Kevesebb a ruha

Ez a “hátrányos megkülönböztetés” egy bababoltban is szembetűnő lehet: akár az újszülöttnek, akár egy nagyobb fiúnak szeretnél ruhát vásárolni, feltűnhet, hogy ruhából is jóval visszafogottabb a kínálat: míg a lányok végeláthatatlan sorokból válogathatnak és kiegészítők hadát vihetik haza, addig a fiúknak kevesebbel kell beérni. Ettől függetlenül azért nekik is szuper kombinációkat lehet összeállítani és a vásárlás öröme ugyanúgy megvan! 

3) Lehet egyszerre több férfit szeretni

Amíg meg nem fogan egy kisfiú, az anyukák többsége azt hiszi, hogy csak a kicsi apukáját tudja szerelemmel szeretni. Aztán egy csapásra minden megváltozik, az újdonsült családtag mindenféle udvarlás nélkül elrabolja az anyukája szívét, és örökre az övé lesz!

4) Az energiakészletek kimeríthetetlenek

A kisfiúk sokszor már az anyukájuk hasában is mozgékonyabbak a lányoknál, aztán ahogy cseperednek, úgy válik egyre világosabbá a szülők számára: a fiúk energiakészletei bizony kimeríthetetlenek! 

5) A kék-zöld foltok alapfelszereltségnek számítanak

Kezdetben nehéz hozzászokni, idővel aztán belátja az ember: ha fia van, teljesen természetes viselet a lehorzsolt térd és egy-egy (helyesebben mondva sok-sok) kék-zöld folt, időnként pedig még begipszelt kéz vagy láb is tarkíthatja az összképet.

6) Felesleges rászólni, hogy játsszon finoman

Az ember nyilván megpróbálja, és kitartásának függvényében pár éven át ismételgeti, aztán rájön, hogy a játék hevében a gyerekek ezeket az intelmeket elengedik a fülük mellett. Így eshet meg, hogy a fent említett kék-zöld foltokból a szülőknek is kijut, nekem egyszer a combomra mértek szép ütést egy lézerkarddal, több hét volt, mire elmúlt, pedig tényleg csak a játék hevében történt, nyilván nem bántalmazni akart a gyerek!

7) A legkisebb női táskában is van hely botnak és kavicsnak

A fiúk imádnak gyűjtögetni, a legnagyobb kincseket pedig haza is szeretnék vinni. Nekünk nehezen érthető, miért kell a kétszázadik kaviccsal gyarapítani az otthoni készletet, ők azonban ragaszkodnak hozzá, hogy így legyen. Addig örülj, amíg ezeket gyűjtik, és nem csigát, tücsköt vagy békát akarnak hazavinni!

8) Hirtelen megugrik a fiúbarátaid száma

Az nem számít, hogy jóval fiatalabbak nálad: ha fiad van, az ő barátai a te barátaid is lesznek! Ráadásul náluk máshogy szövődnek a barátság szálai: ha össze is zördülnek, hamar kibékülnek, így nem kell attól tartani, hogy többé nem látod azokat a srácokat, akiket megkedveltél! 

9) Rövidebb ideig tart a készülődés

Akármennyire kényes a megjelenésére egy fiú, sosem tölt annyi időt indulás előtt a fürdőszobában, mint egy lány. Nem bonyolítja túl az öltözködést, a hajmosás megvan 2 perc alatt, így zökkenőmentesebb az elindulás!

10) Új hobbikra teszel szert

Egy lányos anyának könnyebb a dolga, hiszen annyira magától értetődő, hogy a közös sütögetés, gyöngyfűzés vagy hajfonás az egyik legjobb szabadidős tevékenység, míg ezek a fiúknál nem igazán jöhetnek szóba. A fiús anyukáknak muszáj kreatívabbnak lenni, és a komfortzónájukból kilépve olyan új hobbikat beengedni a mindennapokba, mint a birkózás, a kergetőzés vagy a sarazás…