Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért jó, ha időnként kisírod magad

Szerző: Babaszoba.hu

2018. december 8. | Frissítve: 2020. január 20.

Forrás: babaszoba.hu

Szeretjük erősnek érezni és mutatni magunkat, a negatív érzelmeket megpróbáljuk egyszerűen lerázni. A sírás úgysem jó semmire, hiszen semmin nem változtat - de valóban igaz ez?

Az természetesen igaz, hogy önmagában a sírás nem változtatja meg az életünket, és nem ad megoldást a felmerülő problémákra, mégis hatalmas hatással lehet ránk, és ez a hatás akár pozitív irányba is elmozdíthat.
A sírás oldja a feszültséget
A sírás segít felfedezni a valódi érzéseinket.
A sírás nem egy kellemetlen mellékhatás, hanem egyértelmű kifejeződése egy-egy tapasztalatnak. Egy sor érzést (szomorúságot, haragot, megbántottságot, csalódottságot, magányt) átélhetünk anélkül, hogy valóban feldolgoznánk őket - a könnyek viszont arra figyelmeztetnek, hogy történt velünk valami, amivel bizony szembe kell néznünk. Ez pedig idővel segíthet tudatosabban vizsgálni az érzelmeinket.
A sírás erősíti a kapcsolatainkat és empátiára tanít.
Ha képesek vagyunk a hozzánk közel állók előtt sírni, akkor a többi ember sokkal nyitottabban, empatikusabban és támogatóbban fordul majd felénk. A sírás megerősíti a közötttünk lévő köteléket!
A sírás oldja a feszültséget.
Sírni nem éppen vidám élmény, de a könnyek segítenek feloldani a bennünk felgyűlő feszültséget! Egy alapos sírás után bizony nyugodtabbnak érezhetjük magunkat, így sokkal tisztábban vagyunk képesek vizsgálni a helyzetünket, a gondolkodásunk is józanabb lesz. Ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy meg tudjuk tenni a szükséges lépéseket és ki tudjunk lépni egy nehéz helyzetből.
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék