Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezek a legjobb balatoni strandok

Szerző: B.G.- babaszoba.hu

2019. július 11.

Forrás: babaszoba.hu

Mi kell ahhoz, hogy egy strand igazán jó legyen? Hova menjünk kisgyerekkel, ahol a család felnőtt tagjai is jól érezhetik magukat? Összeszedtük a legjobb balatoni strandokat.

Ezek a legjobb balatoni strandok
Az, hogy kinek mi fontos egy strandon ízlés kérdése, de néhány szempont azért valószínűleg mindenkinek fontos: tisztaság, kisgyerekes játszó-és fürdési lehetőségek, gazdag sportolási lehetőségek, étterem- és büfé kínálat, parkolási lehetőség, megfizethetőség.
Összeszedtünk olyan balatoni strandokat, amelyeket ezekből a szempontokból a legjobbakként tarthatunk számon.

Vonyarcvashegy Lido Strand

A strandnak homokos partszakasza van, gyermekmedencéje, a legkisebbeket játszóház várja, ahol animátorok szórakoztatják őket, a nagyobbak óriáscsúszdán, strandröplabda és strandkézilabda pályán próbálhatják ki magukat.
Népszerűségét növeli, hogy szörfiskolával, vízisípályával és vízi színpaddal is rendelkezik.
A strandhoz ingyenes parkoló tartozik.
Jegyárak
Felnőtt: 1.000 Ft
Gyerek (4-14 év): 500 Ft
Diák: 500 Ft
Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek, + gyermek: 500 Ft): 2.500 Ft

Gyenesdiási strand

A strandon az elmaradhatatlan játszótér mellett, a Balaton élővilágával kapcsolatos foglalkoztató tábla várja a gyerekeket. E mellett van óriáscsúszda, természetes gyerekpancsoló mediterrán hangulatban, animátorok szervezésében minden nap játékos programok, sportversenyek, mini-diszkó.
Sportos strandolóknak: strandröplabda-pályák lelátóval és éjszakai világítással, strandfoci-, streetballpályák, teqball, asztalitenisz, tengó, petang, szabadtéri sakk, malom és egyéb játékok, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya, fejelő kapuk, vízikosár, és -röplabda, vízi aerobic, sportversenyek animátoraink szervezésében.
Jegyárak
Felnőtt: 850Ft
Gyerek: 500Ft
Diák: 600Ft
Családi belépő: 2200Ft

Ábrahámhegy, Községi Strand

Az ábrahámhegyi strandon kifejezetten sok sportolási lehetőség van (homokos strandröplabda pálya, aszfaltozott tengó pálya, ping-pong asztal, vizi labdajátékokhoz sporteszközök), a gyerekeket mini-lidó, homokozó várja a Balaton partján.

Jegyárak
felnőtt: 600Ft
gyerek: 300Ft
diák: 450Ft
családi (2 felnőtt, 2 gyerek): 1500 Ft

Szigliget Községi strandfürdő

A kisgyermekek részére sekély, homokos partszakasz van kialakítva, ahol biztonságosan juthatnak be a vízbe.
A vendéglátóhelyeken hűtött italok, melegkonyhás étkezési lehetőség, de működik még fagyizó, salátabár, élelmiszerbolt is.
A parkolás ingyenes, a kerékpárokat be lehet vinni a strand területére.
Szolgáltatások: röplabdapályák, homokkézilabda pálya, játszótér, vízi sporteszközök.
Jegyárak
felnőtt: 800Ft
gyerek: 400Ft
családi: 2000Ft

Balatongyöröki strand

A homokos partszakasz kifejezetten a kisgyermekes családoknak van kialakítva, emellett játszótér, vízi csúszda, gyermekmedence, röplabda, kosárlabda és teniszpálya, csónak-, vízibicikli kölcsönzés, vízi aerobik, szörfoktatás-, kölcsönzés, valamint gyermek animáció vár minden látogatót.
Jegyárak
felnőtt: 1000Ft
gyerek: 500Ft
családi: 2500Ft

Alsóörs Községi Strand

Homokos gyerekpancsoló, gyermekjátszóház és sport programok, megújult gyerekpagony, és hintákkal felszerelt játszótér teszi földi paradicsommá a gyermekek számára az Alsóörsi strandot - írja magáról a strand honlapján.
Akik sportolni (is) szeretnének, azokat strandfoci és strandröplabda pálya, vízicsúszda, trambulin, biliárd, minigolf, pingpong és lengőteke várja.
Új élmény az alsóörsi strandon a vízi élménypark, az AQUA FUN.
Jegyárak
felnőtt: 900Ft
gyerek. 600 Ft
családi: 2500Ft
Idén egyébként 16 balatoni strand érdemelte ki a legjobbaknak járó ötcsillagos kék hullám zászlót. Soha nem volt még ennyi kiváló minősítésű strand a Balatonon. A legjobbnak járó elismerést Csopak Községi Strandja kapta.

A versenyre 35 balatoni strand nevezett be, és 16 nyerte el a maximális, ötcsillagos minősítést, 14 fürdőhely négycsillagos lett, 5 pedig háromcsillagos zászlót kapott - közölte az MTI.

Németh Zsolt, a Kerékpáros Magyarország Szövetség alelnöke azt emelte ki, hogy egyre kerékpár-barátabb a Balaton-régió, de még sok a tennivaló. Az elmúlt években évi 10-15 százalékkal nőtt a térségben a kerékpárosok száma, ami egyelőre csak a kompforgalom adataiból mérhető - mondta hangsúlyozva, hogy a kerékpáros-turizmusra úgy kell tekinteni, mint egy üzletre, amely megteremtheti a nyolc hónapos balatoni szezont.

A Balatoni Szövetség 15 évvel ezelőtt kezdte el a strandminősítést. A minősítés során a bizottság vizsgálta egyebek közt a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, és a gyerekbarát szempontokat, például pelenkázó, családi öltöző megléte. Vizsgálták a strandi vendéglátóhelyek kínálatát és egyéb szolgáltatásokat (WIFI, értékmegőrző) is.

Idén négy különdíjat osztottak ki. A Balaton családbarát strandja idén a gyenesdiási Diási Játék Strand lett, a legsportosabb strand az Ábrahámhegy Községi Strand, a leginkább kerékpáros-barát strand a vonyarcvashegyi Lido Strand, a legjobb szabad strand pedig a balatonboglári Platán Strand.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék