Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ez történik, ha 10 napig nem eszik a gyerek cukrot

2016. május 12. | Frissítve: 2017. május 15.

Forrás: babaszoba.hu

Tíz nap cukor nélkül. Talán ez elsőre soknak hangzik. Próbáljátok ki, a szervezetetek nagyon hálás lesz érte.

Az utóbbi években szinte mindenki tudatába beleégett, hogy a túlzott cukorfogyasztás nincs jó hatással az egészségünkre és olyan betegségek kiváltó oka lehet, mint a diabétesz, elhízás, szívelégtelenség, vagy akár a rák.
Számos statisztika beszámolt már róla, hogy több cukrot fogyasztunk, mint történelmünk során bármikor, a világ éves cukorfogyasztása napjainkban mintegy 180 millió tonna, Magyarország cukorfogyasztása pedig évente 375-400 ezer tonna köré tehető.Ráadásul szinte majdnem minden feldolgozott élelmiszer tartalmaz hozzáadott cukrot, vagy valamilyen édesítő szert. (Ilyen lehet például a glükóz/fruktóz, magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup, kukoricaszirup, szacharóz, maltóz, dextróz, répacukor, nádcukor, dehidratált cukornádlé, dextrin, maltodextrin, stb.)

Korábban az elhízás elleni küzdelem főellensége a zsír volt, ám mára a cukor vette át az első helyet a ranglistán. Szerencsére az "édes méreg" elleni küzdelem korántsem reménytelen, sőt ellentétben számos más diétával, hatása szinte azonnal, akár tíz nap alatt érezhető és látható.A Californiai Egyetem kutatói, Dr. Robert Lustig vezetésével gyerekeken végeztek el egy kísérletet, akiknél a cukor mellőzése után sikerült átlagosan 33-as triglicerid-szintet mérni, az LDL-koleszterin szintjük pedig átlag 5 ponttal csökkent, csakúgy mint diasztolés vérnyomásuk. A tanulmányban részt vevő gyerekeknek mindössze tíz nap alatt sikerült drasztikusan csökkenteni a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

A cukrot letenni nem könnyű, hisz erős függőséget okoz, de tíz napig talán mindenkinek megéri kipróbálni, elvégre csak nyerhetünk vele.

Hozzászólások

Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék