Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ez is növelheti a petefészekrák kockázatát

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 10.

Forrás: Medipress

Noha a hüvely öntisztuló szerv, a nők 25 százaléka használ valamilyen eszközt a tisztításához. Bár azt hisszük, hogy ezzel jót teszünk, a gombás fertőzések esélye így jóval magasabb, nem is beszélve egyéb problémákról.

Egy friss kutatás szerint az intimzuhany használata akár a petefészekrák kockázatát is növeli.
Azok a nők, akik intimzuhanyt is használnak, kétszer nagyobb eséllyel néznek szembe a petefészekrákkal, mint a természetes öntisztulásra hagyatkozó társaik. A korábbi kutatások már bizonyították, hogy az eszköz használatával a gombás fertőzések, a kismedencei gyulladások és a méhen kívüli terhességek gyakoribbak.
A friss, National Institute of Environmental Sciences által készített kutatás szerint a fentiek mellett a petefészekrák is gyakoribb azoknak a nőknek a körében, akik intimzuhanyt is használnak a tisztálkodáshoz. Emellett a termékenységgel is akadhatnak problémák, és a HIV és egyéb szexuális úton terjedő fertőzések esélye is jelentősen megnő.

Ne használj intimzuhanyt

"Noha az Amerikai Nőgyógyászok Szövetsége ajánlásai között szerepel, hogy kerüljük az intimzuhany használatát, az engem is sokkolt, hogy ennyire súlyos a helyzet, és ennyi komoly problémát okozhat az eszköz. Az is meglepő emellett, hogy a nők negyede azt hiszi, kimondottan jót tesz az egészségnek az intimzuhannyal" - fogalmaz Joelle Brown, a Kaliforniai Egyetem munkatársa.
Az Egyesült Államokban évente 20 ezer nőt diagnosztizálnak petefészekrákkal, és 14500-an bele is halnak a betegségbe.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék