Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ez a kevesebb veszekedés titka

Szerző: Babaszoba.hu

2017. február 14.

Forrás: Medipress

Ha elegünk van már abból, hogy állandóan a kedvesünkkel veszekszünk, párterápia helyett itt az ideje annak, hogy együtt eddzünk egy kicsit: már napi 587 közösen elégedett kalória segít, hogy kiegyensúlyozottabbak legyük.

Ez a kevesebb veszekedés titka

Egy jóleső, gyors tempójú séta, biciklizés, kocogás, úszás és egy jó alvás - ezek azok, amelyek segítenek, hogy kiegyensúlyozottabb párkapcsolatunk legyen. A University of Central Florida munkatársai szerint azok, akik naponta több mint 10 900 lépést tesznek meg, jóval kevesebbet veszekszenek, mint azok, akik 7 000-nél kevesebbet.
Persze sok minden dönti el azt, hogy hogyan viselkedik otthon a párunkkal. Azok, akiknek feszült a viszonyuk a munkatársukkal és a főnökükkel, jó eséllyel otthon is folytatják a harcot. Ennek oka az, hogy már túl fáradtak és nyűgösek ahhoz, hogy kontrollálják viselkedésüket - mondja a kutatást vezető Shannon Taylor professzor.
A Journal of Applied Psychology című szaklapban publikált anyag szerint az alvásmennyiség és a testmozgás alapján viszonylag pontosan bejósolható, milyen gyakran veszekszenek a párok. A kutatás során 118 főállásban is dolgozó hallgatót vizsgáltak, akik a kérdőív kitöltését követően egy héten keresztül viseltek aktivitást mérő eszközt, majd végül a velük együtt élő személy is válaszolt a kérdésekre.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék