Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ez a digitális eszköz a legkárosabb

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 25. | Frissítve: 2020. augusztus 19.

Forrás: 24.hu

Azt vizsgálták a kutatók, hogy melyik digitális eszköz a legkárosabb a fiatalok mentális egészségére. Meglepő eredmény született.

A Montreali Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy melyik eszköz - tévé, videójátékok, telefon, számítógép- az, ami a leginkább rossz hatással van a fiatalok mentális egészségére. A tanulmány szerint a telefonnak van a legnegatívabb hatása. Meglepő eredmény, hogy a videójátékok boldogabbá teszik a kamaszokat.
Nem a videójáték a legkárosabb a fiatalkori mentális egészségre
A kutatás összesen 4000 fiatalt követett végig négy éven keresztül 31 kanadai iskolában, hetedik és tizenegyedik osztályosokat. A fiataloknak saját bevallás alapján kellett feljegyezniük, hogy mennyi időt töltenek a különböző képernyők előtt. Az átlagos idő 6-7 óra volt.
A kutatásvezető Patricia Conrad egyértelműen a közösségi médiát sorolta fel a telefonhasználat legkárosabb aspektusaként, ami szerinte szociális összehasonlításhoz vezet, és ezért káros a mentális egészségre - írja a 24.hu. Azok a fiatalok pedig, akik hajlamosak a depresszióra, nagyobb valószínűséggel mutatnak tüneteket, ha sok időt töltenek a telefonjaikkal.
Meglepő eredmény volt, hogy a videójátékok nemhogy negatív hatással lettek volna a mentális egészségre, de a kamaszok egyenesen boldogabbnak érezték magukat tőlük. A válaszadók 70 százaléka nem egyedül, hanem a barátaival játszott, és egyáltalán nem szigetelődött el szociálisan.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék