Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Extrém PMS? Lehet, hogy a macska miatt szenvedsz!

Szerző: Babaszoba.hu

2017. február 1. | Frissítve: 2017. február 8.

Forrás: Medipress

Sok nő számára a menstruációt megelőző időszak komoly megterhelést jelent.Az extrém premenstruációs szindróma -a PMS- bizonyos esetekben nem csupán a hormonok játéka,hanem egy olyan parazita jelenlétének eredménye,amely a macskáról vándorol az emberre.

Extrém PMS? Lehet, hogy a macska miatt szenvedsz!

A depresszióval és néha súlyos dühkitörésekkel járó PMS nem egyszerűen hormonális kérdés, hanem a Toxoplasma gondii nevű parazita jelenlétét sejteti az esetek nagy részben. Ez a parazita a macskaalomban bújik meg, és korábban már szóba került a neve a skizofrénia, a szorongás és az agresszió kapcsán is.
Ez az első kutatás, amely szerint a Toxoplasma gondii az extrém PMS-sel is összefüggésbe hozható. A világon több millió nő szenved a durva hangulatingadozásoktól, a puffadástól és a hasfájástól, mielőtt menstruációjuk megjönne. Úgy néz ki azonban, hogy 12-ből 1 azonban a premenstruációs diszfórikus zavarral (PMDD) küzd, amely extrám dühkitöréseket, depressziót és alacsony önbizalmat hoz magával.
Sok nő a macskája miatt betegszik meg, és erről nem is tud, állítják a mexikói Juarez Egyetem munkatársai. A szakemberek 151 PMDD-vel küzdő nőtől vettek vért, és kiderült, hogy tízük vérében jelen volt a parazita. A brit egészségbiztosító szerint az emberek harmada találkozhatott élete során a veszélyes parazitával, így sok nő esetében ez állhat a tünetek hátterében.
Kapcsolódó cikkeink:
 • Állatok otthon
 • 5 bevált tipp PMS ellen

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák

  Legkeresettebb címkék