Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ettől háromszor gyorsabban gyógyulunk ki a megfázásból

Szerző: Babaszoba.hu

2017. május 15. | Frissítve: 2021. október 23.

Forrás: Medipress

Több kísérlet során is bebizonyosodott, hogy a cink-acetát tabletta háromszorosára gyorsítja a megfázásból való felépülés folyamatát.

Ettől háromszor gyorsabban gyógyulunk ki a megfázásból

Azoknak a betegeknek ugyanis, akik szedtek ebből a kapszulából, az ötödik napon már a 70 százalékuk jól volt, míg a többieknek csupán 27 százalékáról volt ugyanez elmondható.
Három klinikai kísérletet is végeztek a szakemberek, melyek során az alanyok napi 80-92 mg cinket tartalmazó tablettát kaptak, ami az ajánlott mennyiségnél kicsivel több, ám a vizsgálatok során semmilyen komoly panasz nem jelentkezett emiatt senkinél. Ugyanakkor, a szakemberek azt tapasztalták, hogy jóval hamarabb estek túl egy közönséges megfázáson azok, akik szedték ezt a készítményt, mint azok, akik nem.
A kutatást vezető dr. Harri Hemilä, a Helsinki Egyetem munkatársa még további vizsgálatokra készül a cink hatásaival kapcsolatban, de a megfázásban szenvedőket már most bátorítja arra, hogy próbálják ki a kúrájuk során a cink-acetát pótlást, melynek mennyisége a napi 100 mg-ot ne haladja meg.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék