Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ennyit kell mozogni hetente, hogy egészséges maradj

2017. május 4. | Frissítve: 2017. május 8.

Forrás: Medipress

Már egy kevéske testmozgás segít abban, hogy frissebbek és egészségesebbek legyünk, közérzetünk pozitív irányba változzon.

Ennyit kell mozogni hetente, hogy egészséges maradj

A legfrissebb amerikai kormányzati ajánlások szerint a legtöbb felnőttnek heti legalább két és fél óra visszafogott intenzitású mozgásra van szüksége súlya kordában tartásának érdekében, illetve azért, hogy elkerülje a betegségeket (különösen a szívbetegséget, a rákot és a diabéteszt).
Ez mindössze napi fél óra sétát jelent, de a szakemberek szerint az sem probléma, ha egyszerre tíz percet mozgunk, napi háromszor, amennyiben ez így kényelmesebb. Azok, akiknek ennyi idejük sincs, a legjobb, ha megfelezik a mozgással töltött időt, de intenzívebb testmozgást választanak: ugrókötelezést, futást, gyorsúszást.
A fontos, hogy az izomerőn is dolgozzunk, aminek a súlyemelés a legtökéletesebb eszköze, de a fekvőtámaszok is jót tesznek. A lényeg, hogy két izomedzés között 48 óra szünet legyen, hogy az izmok könnyen regenerálódhassanak.

Hozzászólások

Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék