Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ennyi idősen engedheted egyedül a gyereket iskolába

2017. április 28. | Frissítve: 2017. május 2.

Forrás: Medipress

Bár sok szülő hagyja, hogy gyermeke egyedül járjon iskolába, egy friss kutatás szerint a gyerekek 14 éves korukig nem igazán tudják, hogyan kell átkelni az úton, ha nagy a forgalom.

Ennyi idősen engedheted egyedül a gyereket iskolába

Ehhez ugyanis különösen komplex motoros képességek és józan ítélőképesség szükségeltetik.
A szakemberek 6 és 14 év közötti gyerekeket vizsgáltak egy realisztikus, szimulált környezetben, ahol az volt a feladatuk, hogy egy forgalmas útszakaszon átkeljenek egyik oldalról a másikra.
Kiderült, hogy bár a közlekedésben sok szabályt ismernek kisebbek is, a forgalmas útszakaszokon való átkelésre csak a 14 évesek képesek biztonságosan. A University of Iowa kutatásban hat, nyolc, tíz, tizenkét és tizennégy éves gyerekek vettek részt, valamint felnőttek a kontrollcsoportban.
Bármennyire is csábító tehát, hogy a gyerek önállósodjon, fontos, hogy a kicsiket felnőtt segítse egyik oldalról a másikra a forgalmas útszakaszokon.

Hozzászólások

Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék