Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ennyi diák ment hétfőn iskolába

Szerző: Babaszoba.hu

2021. április 20.

Forrás: hvg.hu

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt is közölte, hogy a pedagógusok "szinte valamennyien" munkába álltak.

Emmi: a diákok háromnegyede bement hétfőn iskolába (fotó: Getty Images)
Hétfőn újraindult az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán a jelenléti oktatás. Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy az első napon az óvodákban országosan a gyerekek 60, az iskolákban 75 százalékuk jelent meg. A pedagógusok szinte valamennyien munkába álltak. A tárca köszönetet mondott minden óvodai és iskolai dolgozónak a jelenléti nevelés, oktatás újraindításáért végzett "áldozatos munkájáért" - írja a hvg.hu.
Az ADOM Diákmozgalom nem reprezentatív online felmérése szerint az alsós diákok 44 százaléka maradt otthon. Több iskola is lehetőséget biztosított arra, hogy az otthon maradt tanulók online követhessék a tanórákat. Sok olyan beszámoló is érkezett azonban, ahol technikai okokból vagy felsőbb utasításra nem volt lehetőségük a pedagógusoknak online bekapcsolódási lehetőséget biztosítani a hiányzó diákoknak.
A kormány döntése értelmében március 8-tól az általános iskolák bezártak és áttértek a távoktatásra. Április 19-én állt vissza jelenléti oktatásra az alsó tagozat és nyitottak ki az óvodák. A döntés ellen több szervezet, szakszervezet is tiltakozott, egy szintén nem reprezentatív felmérés azt mutatta, hogy a tanárok döntő többsége sem szeretett volna visszamenni tanítani.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Bethesda: több, mint gyermekkórház (X)

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben gyógyítanak. Ez a Bethesda.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék