Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ennél ne legyen nehezebb az iskolatáska

Szerző: Babaszoba.hu

2017. szeptember 8.

Forrás: Medipress

Az iskolakezdés gyakran azzal jár, hogy a gyerekek háta fáj, hiszen igen súlyos terheket kell a háton cipelniük naponta az iskolába. A probléma persze némi odafigyeléssel elkerülhető.


"Nem árt, ha a szülők időről időre átvizsgálják a gyerek hátizsákjának tartalmát. A tapasztalat ugyanis az, hogy a gyerekek igen gyakran túl sokat cipelnek magukkal: plusz cipőt, játékokat, kütyüket és egyéb szükségtelen dolgokat" - mondja Dr. Joshua Hyman, a New York-Presbyterian Morgan Stanley Children's Hospital munkatára. Néhány egyéb tanácsa:
Mérjük a súlyokat rendszeresen. - A hátizsák nem lehet a gyerek súlyának 15 százalékánál több.
Könnyítsünk a súlyokon. - Bizonyára vannak olyan könyvek, segédeszközök, amelyeket az iskolában lehet hagyni. Ezt a szülő beszélje meg a szaktanárral, osztályfőnökkel.
A méret a lényeg. - Elengedhetetlen, hogy a gyerek normális méretű táskát kapjon, aminek szélessége és hossza állítható, így a gyerek növekedésére is tekintettel van.
Minél inkább párnázott, annál jobb. - A hátizsák kialakításánál fontos a megfelelő párnázottság, hogy a cipekedés kényelmesebb legyen.
Figyeljük az intő jelekre. - Ha a gyerek tartása megváltozik, fájdalmat tapasztal, piros foltok vannak a hátán, mindenképpen figyeljünk oda. Van, hogy szakemberrel is érdemes konzultálni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék