Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Engedélyezi a kormány a nyári napközis gyerektáborokat

Szerző: Babaszoba.hu

2020. május 14.

Forrás: Index.hu

Egyelőre csak arról született döntés, hogy meg lehet tartani a napközis táborokat. Hónap végén döntenek az ottalvós táborokról is.

Engedélyezi a kormány a nyári napközis gyerektáborokat (fotó: Getty Images)
Az a kormány terve, hogy lehetnek nyáron gyermektáborok, válaszolta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón a Hír Tv kérdésére - írja az Index.
Egyelőre csak arról született döntés, hogy meg lehet tartani a napközis táborokat. Hónap végén döntenek az ottalvós táborokról is.
Novák Katalin családi és ifjúságügyi államtitkár készítette elő a javaslatot a nyári táborokról, amiről szerdán döntött a kormány. "A legtöbb családban téma, hogy a gyerekek mehetnek-e majd nyári táborokba. A kormány megbízásából igyekszem ezt a kérdést a lehető legalaposabban körbejárni, és megfelelő javaslatot tenni. A sok egyeztetés mellett az Önök véleményét is megköszönöm!" - írta a Facebookon a követőihez Novák. Az államtitkár oldalán pár nap alatt 27 ezren szavaztak és a szavazók 72 százaléka úgy szavazott, hogy legyen tábor, de védőintézkedésekkel.
A Nemzeti Népegészségügyi központ már áprilisban azt írta honlapján, ha lesznek táborok, több megelőző intézkedést is meghatároznak, amelyekkel megakadályozható a járvány terjedése. Ezek betartására "különös figyelmet kell majd fordítani a tábor működtetése során."

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék