Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Emmi: szülők csak engedéllyel léphetnek be az iskolákba, szalagavató nem lehet

Szerző: Babaszoba.hu

2020. szeptember 9.

Forrás: HVG.hu

Az Emmi szigorította az iskolákra vonatkozó járványügyi szabályokat.

Emmi: szülők csak engedéllyel léphetnek be az iskolákba, szalagavató nem lehet (fotó: Getty Images)
Az új járványügyi intézkedési terv alapján a szülők csak engedéllyel léphetnek be az oktatási intézményekbe, a rendezvényeket el kell halasztani, vagy szigorú létszámkorlátot kell tartani.
Bővítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a jelenlegi tanévre érvényes járványügyi intézkedései tervet. A Pénzcentrum által ismertetett új verzió szerint
  • Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve a kifejezetten szülőknek szervezett programok alkalmával.
  • Az osztályok étkeztetését külön kell megoldani. Amennyiben az adott intézményben a helyi adottságok miatt nem lehet biztosítani az éttermi étkeztetés során az osztályok elkülönítését, engedélyezhető az étkezés a saját osztályteremben.
  • Az első félévre tervezett nagy létszámú eseményeket (szalagavató, ünnepségségek, bálok, kulturális programok) későbbre kell halasztani, vagy megszervezésükkor tekintettel kell lenni a létszámkorlát és az egészségvédelmi intézkedések betartására, szabadtéri rendezvény szervezésére.
  • Az általános- és középiskolákban a délutáni (nem tanórai) sportfoglalkozásokat, sportköröket, iskolai kórus/énekkari próbákat átmenetileg javasolják felfüggeszteni.
  • Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
  • Ha az intézményben megjelenik a koronavírus, az megyére, fővárosra kiterjedő vészhelyzetnek minősül, így érintettség esetén az adott intézményben, vagy a település intézményeiben csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet


A tanévkezdés óta több iskolából is jelentettek koronavírusos tanulót vagy dolgozót. Legutóbb a Radnóti Miklós Gyakorlóiskola egyik osztályának kellett átállnia tantermen kívüli digitális munkarendre, mert az egyik diák megfertőződött.
A Szolnoki Szakképzési Centrum Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium is online oktatásra állt át, mert az egyik oktatóról kiderült, hogy megfertőződött - írja a hvg.hu.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék