Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Emlékszel még a dohányzó kisfiúra? Nézd meg, mi lett vele!

Szerző: Babaszoba.hu

2016. július 22.

Forrás: babaszoba.hu

Aldi Rizal mindössze kétéves volt, amikor nemzetközi hírnévre tett szert. Az indonéziai kisfiú nem az ének-vagy tánctudásának köszönhetően vált híressé, hanem a láncdohányzása miatt.

Aldi kétévesen napi 40 szál cigarettát szívott el. Mi a helyzet vele most, hat évvel később?
A világ felháborodással és morbid kíváncsisággal figyelte, ahogy egy járni és beszélni tanuló kisfiú hogy szív el több tucat cigarettát egy nap alatt.

Aldi

Mondani sem kell, a dohányzás mennyire káros az egészségre. A statisztikák szerint minden második dohányos halálát a cigaretta okozza. Az egyik legfiatalabb dohányosként Aldi nagyon rossz úton járt, és a családja hiába próbálta helyes irányba terelni őt. Annyit sikerült elérniük, hogy a kisfiú csökkentette a napi cigi adagját. Szülei bíztak abban, hogy ez a végleges felhagyáshoz vezet majd.

A dohányzó kisfiú

A dohányzásról kezdett is leszokni Aldi, de ugyanakkor egy másik függőség kezdte hatalmába keríteni. A kevesebb dohányzás ugyanis egy űrt teremtett a kis életében, amit evéssel töltött ki. 5 éves korára már alig cigizett, cserébe viszont rengeteg gyorsételt evett, mellé édességet és sűrített tejet fogyasztott.

Aldi evéssel pótolta a cigarettázást

A családja ismét bajban érezte magát. "Rengeteget eszik" - mondta az anyukája. "De sokan vagyunk a házban, és nagyon nehéz neki nemet mondani."
Aldi életének első 5 éve rendkívül egészségtelenül telt, de szerencsére van ideje változtatni, hiszen még nagyon fiatal. Ha sikerül felhagynia a rossz szokásaival, hosszú életet élhet. Ezt a családja is jól tudta, az ő támogatásukkal és Aldi némi akaraterejével sikerült őt a helyes útra terelni. Most Aldi sokkal kiegyensúlyozottabb étrendet követ, és mára már a cigarettázás is a múlté.

Van remény, hogy Aldi normális életet élhet

Aldi hat évvel ezelőtt került a címlapokra. Ezalatt az idő alatt a kisfiú nagyon károsan élt, de most, 8 éves korában azt lehet mondani, van remény.
A cikk és a fotók innen származnak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék