Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Elképesztő állapotok a borsodi lakóotthonokban

Szerző: Babaszoba.hu

2019. január 30.

Forrás: 24.hu

Átfogó hivatali vizsgálat nyomán arra derült fény, hogy súlyos állapotok uralkodnak a tornanádaskai lakásotthonokban. Nincsenek játékok, vizes blokk és félnek az otthon lakói.

Súlyos állapotok vannak tornanádaskai speciális otthonokban
Lápossy Attila, az Alapvető Jogok Biztosa hivatalának osztályvezetője beszélt az ECHO TV-n arról, hogy átfogó hivatali vizsgálata nyomán az derült ki, hogy súlyos állapotok vannak a Borsod megyében található Tornanádaskán lévő speciális lakásotthonokban - írja a 24.hu.
A négy lakásotthonban otthononként 8-10 gyermek él, sivár, lepusztult körülmények között: nem megfelelőek a vizes blokkok, hiányoznak a kilincsek, a minimális körülmények sem adottak a gyerekek számára. A lakásotthonokban traumatizált, bántalmazott gyerekek élnek, akiket kiemeltek a családjukból. A gyerekeknek a lakásotthonokban nincsenek személyes tárgyaik, játékaik, nem tudják értelmesen eltölteni a szabadidejüket.
Az osztályvezető azt is elmondta, hogy a gyerekek félnek, fizikai és szóbeli bántalmazások érik őket a településen, csak a nevelők felügyeletével tudnak mozogni a településen, annyira rossz a viszony a helyi lakosokkal. Nem tudnak zöldséget, gyümölcsöt termelni, mert a helyiek ellopják azokat, fenyegetik a gyerekeket, betörnek hozzájuk.
Ahol ilyen viszonyok uralkodnak, ott meg kell gondolni azt, hogy vagy az állapotokat kell megfelelő szintre emelni, vagy pedig meg kell szüntetni az ilyen típusú ellátást - közölte Lápossy Attila.
A településen működő tagiskolára is kiterjedt a vizsgálat és itt sincs minden rendben: nincs elég dolgozó, tanárok, szaktanárok, illetve akiket foglalkoztatnak, azoknak nincs meg a megfelelő képzettsége a gyermekek oktatásához.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék