Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Elindult az 5. Ország Játéka verseny

Szerző: Babaszoba.hu

2017. október 26.

Forrás: babaszoba.hu

A homo ludenst - a játszó embereket - ismét szavazásra hívják: immáron ötödik alkalommal lehet voksolni az Ország Játékára október 25. és november 12. között.

Elindult az 5. Ország Játéka verseny

A verseny, amely rövid idő alatt a hazai játékpiac rangos szakmai vetélkedőjévé vált, a közönség szavazataira és neves szakmai zsűri véleményére alapozva oszt közönség- és szakmai díjat 9 játékkategóriában.
Tavaly már 50 játék nevezett, amire 43 ezer szavazat érkezett, idén a játékok száma közel százra emelkedett, és a voksokok számánál is nagyjából duplázásra számítanak a szervezők. Az Ország Játéka verseny jótékony célokat is szolgál, a szavazók megnevezhetik kedvenc óvodájukat és bölcsődéjüket, s a legnépszerűbb három ovi és bölcsi a nevezett játékokból értékes csomagot kap ajándékba.
A verseny félidejében - november 5-én - a szervezők Ország Játéka játszónapot szerveznek az Akvárium Klubban, ahol 1000nm-en élőben ki lehet próbálni a nevezett játékokat, és rögtön szavazni is lehet a kedvencekre.
A játszónapon rengeteg társas- és építőjáték lesz, igazi autót firkálhatnak össze a gyerekek, részt vehetnek kézműves foglalkozáson, arcfestésen, találkozhatnak a Nickelodeon kedvelt figuráival, SpongyaBobbal és Dórával a felfedezővel, vagy a Mancs őrjárat által inspirált hatalmas puzzl-lel. A színpadon délelőtt az Eszter-lánc mesezenekar, délután pedig az Alma Zenekar várja a gyerekeket. Míg a gyerekek játszanak, az apukákat drónok várják tesztreptetésre.
A szakmai zsűrit Pierrot vezeti, aki ma már neves játékfejlesztő. Pierrot elmondta: véleménye szerint "a jó játék felér egy jó órával az iskolában", ezért neki személy szerint fontos, hogy mindig újabb és újabb minőségi játékokra hívják fel a figyelmet a versennyel. A nyertes játék használhatja az Ország Játéka logóját, kapaszkodót nyújtva ezzel a szülőknek a játékvásárlásnál a játékok tengerében.
Olyan szempontokat értékelnek, mint a készségfejlesztés képességének mértéke, a szociális készség fejlesztése, a játékok innovációja, kreativitása, minősége, tartóssága. A szakmai zsűriben Pierrot olyan neves szakemberekkel ül együtt, mint Csordás Ágnes, a Magyar Védoőnök Egyesületének elnöke, Göde Gabriella, marketing executive a Nickleodeon-tól, Görög Zita műsorvezető, Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesületének képviseletében, Labancz Dániel klinikai gyermek szakpszichológus és tapasztalati tanulás tréner, Tarján Katalin vezető óvodapedagógus, Veszelszkiné Huszárik Ildikó, a Pedagógusképzés Megújulásáért program alapítója, valamint Zölei Ágnes, a Manóprogram főszerkesztője.
Mára a verseny független szervezésű országos eseménysorozattá vált. Főszponzora a 2013-ban alapító JátékNet. "Minden évben sokan fordulnak hozzánk, hogy milyen játékot javaslunk karácsonyi ajándéknak. A JatékNetnél büszkék vagyunk rá, hogy mi mindig a legjobb segítséget tudjuk adni: a több mint tíz éves tapasztalatunk mellett a közönségszavazatok és a gyerekekkel foglalkozó szakemberek véleménye a legfontosabbak." - mondta el Őri Gergely a JátékNet ügyvezető igazgatója.
A díjakat - ünnepélyes keretek közt - november 14-én adják át, a nyertes játékokat pedig az Ország Játéka oldalon találják majd meg az érdeklődők.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék