Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Elájult az anya, ötéves kislánya hívta fel a 112-tTanítsd meg te is a gyerekeket a 112 helyes használatára

Szerző: Babaszoba.hu

2021. május 4.

Forrás: babaszoba.hu

A rendőrség osztotta meg Facebook oldalán a hangfelvételt, amelyen egy Elena nevű kislány kért segítséget édesanyjának, aki rosszul lett és eszméletét vesztette.

Ahogy a rendőrség a közösségi oldalán írta, a 112-es operátoruk vonalára egy egészen szokatlan hívás érkezett. Az erről készült megható hangfelvételből kiderül, hogy egy ötéves kislány, Elena kért segítséget édesanyjához, aki rosszul lett és elájult.
Ötéves kislány hívta fel a 112-t, mert édesanyja elájult (Fotó: Getty Images)
A rendőrség posztja szerint a kislánytól "hibátlan, meglepően részletes leírást kaptak kollégáik, mi történt, mi a baj, hova kell menni" - ennek egy részét természetesen kivágták a felvételből. Miközben kapcsolták a mentőszolgálatot, Elena anyukája magához tért, és elmondta, hogy valószínűleg elvesztette az eszméletét. Ekkor már elindították a mentőt is az anyukához.
A felvételt ezen a linken lehet meghallgatni.
Az operátor megdicsérte, hogy mennyire ügyesen telefonált az ötéves kislány. Ahogy a rendőrség is fogalmazott: "Az ilyen hívások tudják igazán segíteni a híváskezelők munkáját."
A kislány lélekjelenléte valóban elképesztő volt, és a felvétel is bizonyítja, miért fontos megtanítani a gyerekeket arra, hogyan kell segélyhívást intézni. "Kedves Szülők! Tanítsátok meg a gyerekeket a 112 helyes használatára. Ha baj van, életet menthet" - áll a rendőrség posztjában is.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék