Gyerek

Eladták a házat, hogy világ körüli útra vigyék a gyerekeiket

Belefásultak a hétköznapokba, eladták a házukat, felmondtak a munkahelyükön és világgá mentek a gyerekeikkel.
2019. November 19.
Megunták a hétköznapokat, világkörüli útra vitték a gyerekeiket (fotó: Facebook)

Tíz hónapig úton volt a család, miután hazatértek és kezdhetnek mindent elölről úgy gondolják, hogy a lehető legjobb döntést hozták.

A 45 éves Andre Baldeo részvénykereskedőként dolgozott és úgy érezte belefullad a hétköznapok rutinjába. Andre és a felesége, a dél-afrikai Becky Fokvárosban éltek, két gyerekük született Rico, és Tiana-Mae.

2017-ben kezdték úgy érezni, hogy valamit nagyon máshogy kéne csinálniuk, belefásultak a hétköznapokba. A szülők meg akarták mutatni a gyerekeiknek, hogy az élet nem annyiból áll, hogy van egy kertvárosi házad, kilenctől ötig pedig egy irodában dolgozol. Egy év tervezgetés után a házaspár eladta a házukat, a cuccaikat egy raktárba szállíttatták, felmondtak a munkahelyeiken, kivették a gyerekeiket az iskolából és elindultak világgá.

A család tíz hónapon át volt úton, tizenhárom országban jártak Ázsiában és Dél-Amerikában. Japánban egy ideig egy családnál laktak, ahol ingyen kaptak szállást és ellátást, cserébe azért, hogy Andre segített egy focicsapatot edzeni –  írja a 24.hu. Túráztak az amazonasi dzsungelben, megmásztak egy 4100 méteres hegyet, dolgoztak önkéntesként egy teknősrezervátumban.

A család 2019. október 29-én, Costa Ricából tért haza Fokvárosba. Az utazásaikra 65 ezer fontot (kb. 25 millió forintot) költöttek. Azt mondják, útjuk során gyakran kerültek szembe nehézségekkel, de minden pillanatát élvezték. Miután hazatértek albérletben laktak, a szülőknek pedig nem volt munkahelyük, Andre és Becky is úgy látja, hogy életük legjobb döntését hozták meg.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: 24.hu