Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egyszeri juttatást kap 234 ezer határon túli magyar ovis és iskolás

Szerző: Babaszoba.hu

2017. szeptember 26.

Forrás: babaszoba.hu

Több mint 230 ezer határon túli magyar óvodás és iskolás gyermek részesül egyszeri nevelési-oktatási támogatásban a Szülőföldön magyarul pályázat keretében a most indult tanévben - közölte a Miniszterelnökség.

Szülőföldön magyarul: a határon túli magyar gyerekek tanévkezdését is támogatja az állam


A közlemény szerint a tárca nemzetpolitikai államtitkársága hétfőn megkezdte a támogatások folyósítását azon 233 926 gyermek szüleinek, akik sikerrel pályáztak a Szülőföldön magyarul programban.
A pályázat keretében azok a külföldi óvodai, általános vagy középiskolai oktatásban részt vevő gyerekek kapnak egyszeri, 22 400 forint értékű oktatási, nevelési, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást, akik a tanulmányaikat a szomszédos országokban magyar nyelven végzik.
Azt írták, az államtitkárság elsődleges célja a külhoni magyar nyelvű oktatás erősítése: arra kívánják ösztönözni a határon túli magyar szülőket, hogy gyermekeiknek a többségi nyelvi oktatási intézmények helyett a magyar iskolát válasszák. A program keretében az előző tanévben 237 909 óvodás és iskolás gyermek részesült támogatásban.

Anyasági támogatást is kapnak

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, elindul a Köldökzsinór program is, ami azt jelenti, hogy megkapják a külhoni magyarok is az egyszer adandó anyasági támogatást, ami számszerűsítve 64 ezer forintot jelent a családnak. Az értesülések szerint a babakötvény is része a csomagnak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék