Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egyre több a tünetes koronavírusos gyerek

Szerző: Babaszoba.hu

2021. november 8.

Forrás: 24.hu

Hétről-hétre egyre több a koronavírusos gyerek, az oltatlan 12 év felettiek és a nem oltható kisebbek között.

Egyre több a tünetes koronavírusos gyerek (fotó: Getty Images)
Nagy szükség volt az iskolai oltási akcióra (a tanévkezdés előtt, augusztus végén lehetett beoltatni a 12 év felettieket az iskola segítségével) Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint, ugyanis hétről-hétre egyre több a koronavírusos gyerek - hangzott el az RTL Klub Híradójában, amit a 24.hu írt meg.
Az Egyesület elnöke elmondta azt is, hogy az oltatlan 12 év feletti vagy a nem oltható 12 év alatti iskolások között találkoznak több fertőzöttel. Úgy tűnik, hogy míg korábban a gyerekek szinte észrevétlenül vészelték át a fertőzést, most jóval többen jelentkeznek a gyerekek közül is tünetekkel.
Torokfájással, gyengeséggel, és gyomorrontásos tünetekkel is visznek gyerekeket a Bethesda Gyermekkórházba, ahol megugrott a beteg gyerekek száma (nemcsak koronásokról van szó, hanem olyanokról is, akik más, szezonális felső légúti betegséget kaptak el, mert a korábbi karanténos időszak alatt kevésbé találkoztak ezekkel a vírusokkal, most pedig a közösségben gyorsan terjed a kór), de a főigazgató szerint súlyos esettel még nem találkoztak.
Az RTL Klub próbálta megtudni az egészségügyért felelős minisztériumtól, hogy hány koronavírusos gyereket ápolnak kórházban, de nem kaptak választ.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék