Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egy pappal együtt küzdöttek a mentősök egy beteg életéért

Szerző: Babaszoba.hu

2018. július 24.

Forrás: Országos Mentőszolgálat

Egy nőhöz riasztották a mentőket Budapesten, az összeszokott mentőegység tagjai már jó pár éve a gyakorolják hivatásukat, de ami az ellátás közben történt, még őket is meglepte.

Egy pappal együtt küzdöttek a mentősök egy beteg életéért (fotó:Országos Mentőszolgálat, Facebook)
Egy VIII. kerületi lakásba riasztották a Bázis Mentőállomás rohamkocsiját. Egy nő esett össze, aki nem vett levegőt. A kiérkező mentősök gyors vizsgálatot követően azonnal megkezdték a beteg újraélesztését. Bár az összeszokott mentőegység tagjai már jó pár éve a mentőhivatást gyakorolják, ami az ellátás közben történt, még őket is meglepte.
"Egy pap érkezett reverendában a helyszínre, akit a család értesített az újraélesztésről. A beteg életéért így már négyen is küzdöttek, ki-ki a maga módján. A mentőorvos lélegeztetett, az ápoló a gyógyszerekkel volt elfoglalva, a gépkocsivezető a mellkasi nyomásokat végezte, miközben a tiszteletes hangos imádkozásba kezdett a beteg mellé térdelve" - írja az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.
Bár a mentők saját szavukat is alig hallották a szenténektől, amihez a család többi tagja is csatlakozott, nem zavarta őket a betegért vívott küzdelemben. A beavatkozás hosszú percekig tartott, míg a beteg vérkeringése és a légzése is visszatért. A minden szempontból emeltszintű újraélesztést követően a mentősök végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék