Gyerek

Egy hatéves javaslata arról, hogy lehetne véget vetni a járványnak

Levelet írt országa elnökének, hogy megvitassa vele az ötletét - amely robotokat is magába foglal.
2021. Október 04.
Fotó: Smartparenting.com

A gyerekek nagyon kreatív ötletekkel képesek előállni, bármilyen helyzetben is, még ha azok kicsit vagy jobban elrugaszkodottak a valóságtól. Miért éppen a világjárvánnyal kapcsolatban ne lenne megoldási javaslatuk?

A 6 éves Jowie Lica Cabaccan édesanyja segítségével küldött levelet a Smartparenting.com-nak, a Fülöp-szigeti elnöknek, Rodrigo Duterte-nek címezve. A témája a legjobb megoldás szerinte a világjárványra: a robotok!

“Van egy ötletem arra, hogy lehet megállítani a COVID-19 világjárványt” – kezdi a levelét. “Ehhez csupán robotokat kell építeni, mivel ők nem fertőződhetnek meg, így helyettesíthetnék az orvosokat és az ápolókat, akik így otthon maradhatnának a családjukkal. Az orvosok pedig otthonról, biztonsági kamerákon keresztül figyelhetnék meg a robotok munkáját. De a robotok más feladatokat is elvégezhetnek – ezt csak ki kell választani a hátukon található gombok segítségével, vagy utasítást adni nekik egy számítógépről.”

A levél befejezéseként a következőt írta: “Remélem tetszik az ötletem. Hívjon, vagy küldjön egy levelet, ha segítségre lenne szüksége, például ha nem tudja a robotot beprogramozni a számítógépről.”

Egy hatéves javaslata arról, hogy lehetne véget vetni a járványnak

Fotó: Smartparenting.com

Jowie nem csak az elnöknek írt levelet, hanem az orvosoknak és az ápolóknak is. “Nagyon szimpatikus, ahogy a COVID-19 betegeket kezelik, ahogy velük törődnek. Tudom, hogy bizonyára fáradtak, de mégis vigyáznak rájuk.” A levél végén köszönetet mondott minden orvosnak, aki a járvány következtében vesztette életét, hálát adott a munkájukért, és leírta, hogy gondol rájuk és imádkozik értük.

A Smartparenting.com-mal Jowie édesanyja megosztotta azt is, hogy kislánya tudja, hogy korlátozott számú orvos és nővér van, és hogy sokan meghaltak a vírus miatt. Innen jött az ötlete a robotokra, akiket szerinte ki lehetne képezni az injekciók beadására is, de beépített sütő is van a hasukban, hogy főzhessenek és ételeket szolgálhassanak fel a betegeknek. – Tudom, hogy az ötletei elrugaszkodottak, de hát van értelme annak, amit ír – mondta az édesanya.

A kislány további célja a levelekkel, hogy másokat is ösztönözzön arra, hogy írjanak biztató leveleket, hiszen úgy gondolja, együtt, összefogással le lehet győzni a vírust.

(VIA)