Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egy háromgyermekes ápolónő anyuka vallomása

Szerző: Babaszoba.hu

2021. október 3.

Forrás: babaszoba.hu

Egyre hosszabb kórházi műszakok és nyomasztó otthoni felelősség. Kemény egyszerre anyának és ápolónőnek lenni.

Alexandra Flodin 34 éves, és egy illinoisi kórházban dolgozik ápolóként. Már tizenegy évet töltött a kardiológián, de amióta megjelent a koronavírus, azóta a sürgősségi osztályon teljesít szolgálatot.
A Parents.com arról ír, hogy a háromgyerekes nőnek hatalmas teher megoldani, hogy a munkája mellett a gyerekekre is jusson ideje. Alexandra szerint sok kollégája van a kiégés határán, mert egyre többet kell dolgozniuk. "Naponta legalább nyolc-kilenc ápolóra van szükségünk az osztály működtetéséhez, és általában csak négyen vagy öten vagyunk" - mondja Flodin.
Ha nem lett volna a világjárvány, akkor is nehézséget okozna megteremteni a család és a munka közötti egyensúlyt. Flodin rendszeresen tizenkét órás műszakokban dolgozik, van, hogy három nap egymás után. "Nincs pénzem arra, hogy a gyerekeimet heti öt napra napközibe adjam, ezért inkább csak heti három napot dolgozom, többi napon velük vagyok."
Így tényleg csak három hosszú műszakot kell vinnie a héten, de így is aggódik, hogy a tizenkétórázások miatt sok fontos eseményről lemarad a gyerekek életében. "Elszomorít, hogy nem tudom megnézni a lányomat a táncóráin, és nem én megyek értük a suliba sem" - mondja.
Flodint az is zavarja, hogy gyakran kimerült, ezért otthon már nincs kedve, ereje a gyerekekkel is programozni, a kicsik pedig látják is rajta, hogy fáradt.
Kathryn Konrad, az Oklahomai Egyetem professzora szerint sok ápolónőnek okoz gondot a munkával és a családdal töltött idő közötti egyensúlyozás, ezért sokan hagyják ott az egészségügyet.

 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék