Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egy 10 éves fejszámoló zseni képviselte hazánkat a világbajnokságon

Szerző: Babaszoba.hu

2019. október 17.

Forrás: delmagyar.hu

Egy tízéves szegedi kislány képviselte Magyarországot a mentális matematika világbajnokságon, ahova még soha, egyetlen magyar sem jutott ki. Szin Jázminnak sikerült.

Két óra alatt több mint 500 példát kellett megoldaniuk fejben a mentális matematika világbajnokság résztvevőinek. A tízéves, szegedi Szin Jázmin is kijutott a versenyre, elsőként Magyarországról.
Két óra alatt 500 példát oldott meg fejben a szegedi kislány (fotó: delmagyar.hu)
Múlt hétvégén rendezték meg a németországi Bielefeldben a mentális matematika világbajnokságot, amelynek egyetlen magyar versenyzője volt, Szin Jázmin, tízéves szegedi tanuló. Jázmin még júniusban a junior-Európa-bajnokságon a legjobb öt között végzett.
A világbajnokságon Jázmin t9bb mint 20 ország versenyzőivel mérte össze tudását. Jázmin felkészítő tanára, Soós Boglárka, a Kis Zseni Mentális Aritmetika Iskola magyarországi koordinátora a delmagyar.hu-nak elmondta, hogy a verseny előtt a résztvevők a mentális matematika nagyasszonyától, Elke Kugétól tanulhattak.
A szombati megmérettetésen 26 témakör több mint 520 feladatával kellett megbirkóznia Jázminnak 2 óra alatt. A verseny nehézsége, hogy a gyermekek semmilyen segédeszközt nem használhatnak, csak az általuk fejben kiszámolt végeredményt írhatják a papírra. Az alapműveleteken kívül például dátumszámítás, idő, gyök és köbgyök, tört és még számos témakör feladványai szerepeltek a feladatok között.
Abban a kategóriában, melyben Jázmin indult az első 5 helyezést India hozta el. Felkészítője szerint azonban már az is nagy eredmény, hogy részt vett a világbajnokságon, korábban ugyanis Magyarországról még soha senki került ki ehhez hasonló versenyre.
A felkészülés pedig nem áll meg, hiszen májusban már egy nagyobb csapattal indulunk Svájcba, az Európa-bajnokságra - tette hozzá Soós Boglárka.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék