Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egészségesebben táplálkoznak, akik tésztát is esznek

2017. május 25. | Frissítve: 2017. május 29.

Forrás: Medipress

A tészta egy könnyen, gyorsan elkészíthető étel, amit még a legválogatósabb gyerekek is szívesen elfogyasztanak.

Egészségesebben táplálkoznak, akik tésztát is esznek

Mostantól ezek mellé még egy jó tulajdonságát felsorolhatjuk, szakemberek szerint ugyanis azoknak a gyerekeknek, akik fogyasztanak tésztát, összességében jobb minőségű az étrendjük, mint azoké, akik nem.
A kutatók a vizsgálatok során a tésztafogyasztás mértékét és a különféle fontos tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok bevitelének mértékét vetették össze az Egyesült Államokban, és megállapították, hogy azok a gyerekek, akik esznek tésztát, általában több vitamint és ásványi anyagot, viszont kevesebb szaturált zsírt - vagy bármilyen zsírt - fogyasztanak, mint azok, akik nem.
Összességében kimutatható volt, hogy a tésztafogyasztók étrendje jobb minőségű volt, több rostot, folátot, vasat, magnéziumot és E-vitamint tartalmazott, emellett zsírszegényebb is volt. A gyerekek testsúlyában, derékkörfogatában és testtömeg-indexében azonban nem mutatkoztak jelentős eltérések.
Amint azt Diane Welland dietetikus, a Nemzeti Tészta Szövetség kommunikációs menedzsere kifejtette, a tészta része kell, hogy legyen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásnak, ami pedig nélkülözhetetlen a gyerekek és tinik szellemi és testi fejlődéséhez.

Hozzászólások

Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék