Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Eddig közel 500 iskola kérte iskolaőr kirendelését

Szerző: Babaszoba.hu

2020. július 6.

Forrás: 24.hu

Az iskolaőrök lőfegyvert nem, de gumibotot, bilincset és gázspray-t használhatnak, a szükségesség és az arányosság elvének megfelelően.

Eddig közel 500 iskola kérte iskolaőr kirendelését (fotó: Getty Images)
A tankerületi fenntartású iskolák közül 288, míg az Innovációs és Technológiai Minisztérium által felügyelt szakképző iskolák közül 204 intézmény kérte eddig az iskolaőrök kirendelését - számolt be a Magyar Nemzet nyomán a 24.hu.
A legkevesebb igény Heves és Vas megyéből érkezett.
Az iskolaőröknek augusztusban többhetes pedagógiai-pszichológiai, valamint rendészeti képzésen kell részt venniük. Az őrök munkáltatója a rendőrség lesz, de egész nap az iskolában fognak dolgozni. A rendőrség megállapodást köt minden érintett intézménnyel a megállapodás részleteiről, az iskolaőr konkrét feladatait pedig utasításban pontosítják a helyi igényeknek megfelelően.
Az iskolaőrök lőfegyvert nem, de gumibotot, bilincset és gázspray-t használhatnak, a szükségesség és az arányosság elvének megfelelően. A tervek szerint a későbbiekben készül majd egy olyan mobilapplikáció, amelynek segítségével a pedagógusok egy pánikgombbal tudják azonnal riasztani az iskolaőrt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék