Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ebben az országban a legjobb gyereket nevelni

Szerző: Babaszoba.hu

2020. február 29. | Frissítve: 2021. február 2.

Forrás: babaszoba.hu

Az erről szóló tanulmány azt is közzétette, hogy a gyerekek szerint mi tenné őket boldoggá.

Ebben az országban a legjobb gyereket nevelni (fotó: Getty Images)
A legtöbb szülőnek az a célja, hogy boldog, egészséges és sikeres gyerekei legyenek. De vajon az ország, amelyben élünk, mennyiben befolyásolja azt, hogy teljesíteni tudjuk ezt a jogos szülői célkitűzést. Egy új tanulmány szerint igen: vannak országok, amelyekben egyszerűen jobb gyereket nevelni, mint másokban. Most az is kiderült, hogy Norvégia az az ország, ahol legjobb gyereket nevelni.
A The Lancet, a WHO és az UNICEF által közösen végzett tanulmány 180 országot vizsgált meg abból a szempontból, hogy hol a legjobb gyereket nevelni. A szempontok sokfélék voltak: várható élettartam, oktatás, táplálkozás, egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés, anyai halálozás, szegénység. A kutatók az egyes országok szén-dioxid-kibocsátásának szintjét is megvizsgálták. Norvégia végzett az élen, a további rangsor Dél-Korea, Hollandia, Franciaország és Írország. A világ legboldogabb országának nevezett Dánia a hatodik helyen végzett.
Ugyanakkor egyetlen ország sem teljesítette a kutatók által a leglényegesebb pontok mindegyikét: egyszerre a jelen és jövő szempontjait, azaz az egészséges gyermekkort és a jövő számára fenntartható környezetet.
"Ezek az eredmények figyelemfelkeltőek lehetnek minden ország számára, hogy egyidejűleg fektessenek be a gyermekek egészségébe, gondoskodjanak jogaik védelméről, és építsenek egy olyan jövőt, amely megfelel a gyermekeknek" - mondta Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója.

Csak kilenc ország teljesített jól a kombinált környezeti, egészségügyi és jóléti mutatók szempontjából. Ezek az országok Albánia, Örményország, Grenada, Jordánia, Moldova, Srí Lanka, Tunézia, Vietnám és Uruguay.
Nem számít melyik országról beszélünk, a gyerekek mindenhol ugyanazt válaszolták arra a kérdésre, hogy őket mi teszi boldoggá: családi összetartozás, biztonság, köztisztaság, az oktatáshoz és kultúrához való hozzáférés
Bár nem élhet mindenki Norvégiában, biztosíthatjuk gyermekeinknek, hogy boldogságban és egészségben nőjenek fel.
(via)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék