Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Dióval a bélrák ellen!

Címkék:

bélrákdió

Szerző: Babaszoba.hu

2016. július 8. | Frissítve: 2016. július 11.

Forrás: Medipress

A UConn Health és a Jackson Laboratórium kutatói arra a felismerésre jutottak, hogy a diófogyasztás csökkenti a bélrák kialakulásának kockázatát.

Dióval a bélrák ellen!

A kísérlet során a megfigyelt egerek napi kalóriabevitelének 7-10,5 százalékát a dió tette ki, és azt tapasztalták, hogy ezeknél a rágcsálóknál kisebb arányban jelentkezett bélrák, mint azoknál, akik nem kaptak diót. Ez a mennyiség egy ember esetében nagyjából napi 28 gramm diónak felel meg.
Amint arra a kutatást vezető Daniel W. Rosenberg felhívta a figyelmet, a diónak számos jótékony hatása van, és most úgy tűnik, probiotikumként is képes működni, ezáltal védelmet nyújt a belek számára a tumorral szemben.
A dió bármely egyéb mogyoróféleségnél több poli-szaturálatlan zsírsavat tartalmaz, emellett E-vitaminban is igen gazdag. Korábbi vizsgálatok már kimutatták, hogy a szívbetegség, a cukorbetegség, valamint különféle neurológiai rendellenességek ellen is megvéd, most pedig bebizonyosodott, hogy a világon előforduló harmadik leggyakoribb ráktípus, a bélrák ellen is védelmet nyújt.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék