Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Depressziót okozhat a krónikus orrmelléküreg-fertőzés

Szerző: Babaszoba.hu

2017. március 16. | Frissítve: 2017. március 17.

Forrás: Medipress

Azok az emberek, akik rendszeresen küzdenek különféle orrproblémákkal, főként az ebből fakadó betegségek miatt betegszenek le, és hiányoznak a munkahelyükről.

Depressziót okozhat a krónikus orrmelléküreg-fertőzés

Gyakori tünet, hogy a krónikus orrmelléküreg-fertőzéssel küzdők esetében depressziós tünetek is megjelennek, a produktivitás pedig jelentősen csökken. Mint kiderült, ezek a páciensek gyakran kellemetlen tüneteik miatt jelentenek beteget, mivel képtelen így dolgozni, és ez bizonyos esetekben akár a munkahelyükbe is kerülhet.
A krónikus orrmelléküreg-fertőzés egy olyan gyakori betegség, amely az életminőséget jelentősen ronthatja: a páciens számára kihívást jelent a szabad légzés, és ezért természetesen az alvás is. A leggyakoribb problematikus tünetek között szerepel a a bedugult orr, a fül és arcüreg fájdalom, illetve az érzelmi funkciók zavartsága - ez utóbbi gyakran a depresszióig terjed.
A szakemberek 107 pácienst kértek arra, hogy töltsenek ki kérdőívet a tüneteikkel kapcsolatban, illetve arról, hogy az iskolában és a munkahelyen milyen gyakorisággal kényszerülnek beteget jelenteni tüneteik miatt. Kiderült, hogy három hónap alatt átlagosan három napot hiányoznak a résztvevők, évente pedig 12 napot. Ilyenkor főként a depresszív tünetek miatt jelentenek beteget.
Furcsa módon a kialvatlanság és a rossz orrtájéki érzetek nem vezetnek hiányzáshoz olyan arányban, mint a depresszió, ezért ezeknek a pácienseknek az esetében az orvosnak erre fokozottan oda kell figyelni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék