Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csökken az ország vérkészlete

Címkék:

véradásvér

Szerző: Babaszoba.hu

2018. július 25.

Forrás: MedicalOnline

Nyáron nehezebb összegyűjteni a szükséges vérmennyiséget, így csökken az ország vérkészlete. A véradók segítségét kérik, ösztönzésként nyereményakciót is indítottak.

Most adjunk vért!
Nyáron nehezebb összegyűjteni a szükséges vérmennyiséget - mondta Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában- írja a medicalonline.hu.
Az elmúlt két hétben kevesebben adtak vért, mint korábban, naponta 1600-1800 véradóra van szükség. Ösztönzésként nyereményakciót is indítottak, az Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezésű kampányt: a véradók között ajándékokat sorsolnak ki. A kampány célja, hogy azokat szólítsa meg, akik még soha vagy nagyon régen nem adtak vért.
Naponta egyébként 60-70 helyen lehet vért adni. A nyári időszakban rendezvényekre települnek ki az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai, ott vannak szinte minden nagy fesztiválon is.
Nagyjából 200 ezren adnak rendszeresen vért.
A pontos véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu és www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Vöröskereszt ingyenes véradós mobilapplikációján érhetőek el.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék