Gyerek

Csökken az ország vérkészlete

Nyáron nehezebb összegyűjteni a szükséges vérmennyiséget, így csökken az ország vérkészlete. A véradók segítségét kérik, ösztönzésként nyereményakciót is indítottak.
2018. Július 25.
Most adjunk vért!

Nyáron nehezebb összegyűjteni a szükséges vérmennyiséget – mondta Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában- írja a medicalonline.hu.

Az elmúlt két hétben kevesebben adtak vért, mint korábban, naponta 1600-1800 véradóra van szükség. Ösztönzésként nyereményakciót is indítottak, az Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezésű kampányt: a véradók között ajándékokat sorsolnak ki. A kampány célja, hogy azokat szólítsa meg, akik még soha vagy nagyon régen nem adtak vért.

Csökken az ország vérkészlete

Naponta egyébként 60-70 helyen lehet vért adni. A nyári időszakban rendezvényekre települnek ki az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai, ott vannak szinte minden nagy fesztiválon is.

Nagyjából 200 ezren adnak rendszeresen vért.

A pontos véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu és www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Vöröskereszt ingyenes véradós mobilapplikációján érhetőek el.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MedicalOnline