Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csillámos sógyurma

2016. május 3. | Frissítve: 2017. április 28.

Forrás: babaszoba.hu

Ha már unod a hagyományos só-liszt gyurma recepteket, bolondítsd meg az alapanyagokat! Egy kis ételfesték és csillámpor segítségével máris kész az egyedi, csillogó-villogó, káprázatos színű csillámos sógyurma!

Színes, csillog, tökéletesen formázható, egyszerű és nagyszerű! A csillámos sógyurmát te is könnyen elkészítheted otthon, akár a gyerekekkel közösen is. A gyerkőcök imádni fogják, mert gyönyörű lesz a színe, na és persze te is, hiszen néhány egyszerű, otthoni hozzávalóból könnyedén elkészíthető.

Csillámos sógyurma

Hozzávalók:
4 csésze liszt
1 csésze víz
1/2 csésze só
2 ek olaj
ételfesték annyi színben, ahányféle gyurmát szeretnél
csillámpor különböző színekben

Így készítsd el

Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet és a sót. A vizet és az olajat oszd 4 egyenlő részre és adagold őket 4 tálkába. Minden tálkába önts 1 ételfestéket és keverd el jól az olajos vízzel.
Ezután jönnek a száraz összetevők: ezeket is oszd 4 egyenlő részre és ezek is mehetnek a tálkákba. Jöhet a csillámpor is! Először a tálkákban keverd össze a hozzávalókat egy fakanál segítségével, majd jöhet a kézimunka! Vegyél elő egy nyújtódeszkát és lisztezd ki jó alaposan. Ha nincs, akkor persze dolgozhatsz az asztal lapján is. A kezeidet is alaposan lisztezd be, és kezdődhet a gyúrás, dagasztás, lapítás, hengergetés, majd ismét gyúrás, dagasztás, lapítás, hengergetés.
Ennyi volt az egész, már kész is a varázslatos, csillámos sógyurma 4 különböző színben. Nincs más hátra: kezdődhet a játék!

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék